Hengsten stoeterij Dillenburg niet naar slachthuis

Landesgestüt Dillenburg.

Het gerucht dat de zeven nog overgebleven hengsten van Landgestüt Dillenburg geslacht zullen worden is onwaar. Dat zegt woordvoerster Franziska Richter van het ministerie van Milieu.

Zoals bekend wordt de hengstentak van stoeterij Dillenburg opgeheven. De regering van de Duitse deelstaat Hessen ondersteunt de ruim 400 jaar oude stoeterij niet meer. Op het internet gaat een verhaal rond dat de hengsten naar het slachthuis worden gebracht. Het ministerie ontkent dit en benadrukt dat de hengsten verkocht zullen worden. ‘Ons doel is om een goede plek voor de paarden te vinden’, aldus de woordvoerster. Een van de redenen van de verkoop is dat daardoor toekomstmogelijkheden voor de medewerkers gecreëerd kunnen worden. ‘En tevens goede maatregelen voor de merries en ruinen die aangehouden worden.’

Landesgestüt Dillenburg omvat onder andere monumentale stallen, rijhallen en een rij- en menschool. Er worden ruiters, menners, trainers en paardenhouders opgeleid. Kortgeleden werd een online petitie gestart om de stoeterij in zijn geheel te behouden.

 

 

Bron: Reiterrevue.de

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.