Ga naar hoofdinhoud

Mithras de Regor ook kampioen 7-jarige hengsten

Mithras de Regor kampioen zevenjarigen bij Pavo Hengstencompetitie Foto: Paardenfotograaf.be
De PAVO Hengstencompetitie 2019 werd zojuist afgesloten met de finalerubriek voor de zevenjarige hengsten. Voor het tweede jaar op rij was het Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) onder Guy Beyers die de kampioenstitel wist op te eisen.

Zoals ook tijdens de voorafgaande manches het geval was bleef de basisomloop van de 6-jarige hengsten behouden voor de zevenjarige hengsten. Van de acht combinaties die aan de start verschenen, wisten zich er vijf te kwalificeren voor de barrage. Daarin was het de snelle Jan Vermeiren die naar de overwinning wist te rijden met zijn Mr Uno-k Van ’t Kattenheye (v. Numero Uno). Vermeiren, die als laatste in de ring verscheen, wist te concurrentie te verschalken na een tijd van 36.55 seconden.

Roet in het eten

De tweede plaats was iets of wat verrassen voor Laurent Nuyens met zijn Zanlando Vh Schaarbroek Z (v. Zandor Z). Het duo kwam in de barrage als eerste in de baan en zette de toon met een chronotijd van 37.62 seconden. Hij leek dus op weg naar de overwinning, tot Jan Vermeiren dus nog roet in het eten gooide. De derde plaats was voor Guy Beyers met zijn Mithras de Regor. Hij wist het ook opnieuw foutloos te houden en stopte de klok op 37.99 seconden.

De vierde plaats was voor Rachel Steffen met haar El Barone 111 Z (v. Emerald Van ’t Ruytershof). Zij kwam foutloos over de meet in 39.57 seconden en strandde zo net naast het podium. Bart Anthonissen was met zijn Mr Blue C (v. Mr Blue) de laatste barragekkandidaat. Hij kreeg echter twee springfouten en werd zo dus vijfde.

Eindklassement

Het eindklassement werd dus voor het tweede jaar op rij gewonnen door Guy Beyers en Mithras de Regor. Zij verzamelden een totaal van 441 punten. Zilver was er voor Rachel Steffen en El Barone 111 Z met 413 punten terwijl er voor Jan Vermeiren brons was met Mr Uno-k Van ’t Kattenheye na een totaal van 407 punten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl/Hengstencompetitie.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.