Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: Valverde en Expression x Vivaldi op keuring

Valverde (Vitalis x Ampère) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De kampioen van de Westfaalse hengstenkeuring, Valverde (v. Vitalis) van Eugène Reesink en Andreas Helgstrand, doet dit weekend een gooi naar een Deens dekbrevet op de hengstenkeuring in Herning. Helgstrand komt ook met Jack Sparrow, de Expression x Vivaldi die er bij het KWPN in de derde bezichtiging uit ging vanwege de inteelt op Vivaldi. 

De KWPN-invloed is weer groot op de Deense hengstenkeuring, die morgen om 09.00 uur begint met de presentatie op de straat. Van de ruim 50 dressuurhengsten in de catalogus zijn er drie KWPN gefokt en hebben er zeventien een KWPN-gefokte vader. Naast Jack Sparrow, die werd gefokt door Herman Veurink en als bijschrijving is aangemeld, is dat Juliovanck PP (v. El Capone).

Bij de oudere hengsten staat Governor (v. Totilas) in de catalogus, die door Adelinde Cornelissen onder het zadel zal worden voorgesteld.

Zes hengsten van Zack

Blue Hors Zack is het best vertegenwoordigd op de keuring: van hem betreden maar liefst zes zonen de baan. Daaronder Blue Hors Zackery, een van de publiekslievelingen van de Oldenburger keuring 2016. Stalgenoot Don Olymbrio L heeft dit jaar drie zonen in de catalogus en verder zijn er zonen van Ampere, Apache, Bon Bravour, Enzo Ferrari, Dream Boy en Franklin aangemeld.

Springhengsten

Ook bij de springhengsten is er KWPN-invloed. Zoals van de KWPN-gefokte Bøgegårdens Dicapo, de kampioenshengst van Oldenburg-International in 2011. Van hem werd er ook één zoon geselecteerd.

Kannan heeft twee zonen op de keuring, Untouchable, Warrant en Zirocco Blue VDL elk een. De Zirocco Blue-zoon (Bøgegårdens Zidan) werd overigens in Nederland door R.F. Waninge uit Dwingeloo gefokt uit de merrie Tre Chique (Indoctro x Ahorn).

In België werden Agram van ’t Vossenhof Z (Asca Z uit de GP-merrie Caloma II Z Carthago x Libero H, fokkers: P & A Verwaest-Lambrechts uit Retie) en Action Man Z (Action Breaker x Calvados Z x Sandro Boy, fokker: Ann van Heyst uit Poppel) geboren.

Livestream ClipMyHorse.tv

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv
Klik hier voor het programma
Klik hier voor meer informatie over de Deense hengstenkeuring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook