Ga naar hoofdinhoud

HK KWPN: Vivaldi promoveert naar preferent

Vivaldi met Hans Peter Minderhoud. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De keurhengst Vivaldi (Krack C x Jazz) maakt aanstaande vrijdag op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch promotie. Dan ontvangt de populaire vererver, die in eigendom is van Joop van Uytert, Ad Valk en Ton Kies, het predicaat preferent.

Vivaldi werd gefokt door de vorig jaar overleden Antoon van Versantvoort. Hans Peter Minderhoud bracht de voshengst succesvol uit in de sport. Het duo won onder andere de Pavo Cup, de hengstencompetitie, twee keer de VHO Trofee en kwam uit tot en met de internationale Lichte Tour.

Keur in 2016

Na het optreden op de KWPN Hengstenkeuring in 2013 werd Vivaldi volledig ingezet voor de fokkerij. Twee jaar geleden werd hij keur verklaard.

Goedgekeurde zonen

Vivaldi heeft vijftien goedgekeurde zonen. Daaronder Glock’s Dream Boy (mv. Ferro) die met Hans Peter Minderhoud een veelbelovende toekomst voor zich heeft op het hoogste niveau. Ook Expression (mv. Vincent) maakte onlangs onder zijn vaste ruiter Diederik van Silfhout een geslaagde debuut in de Zware Tour. Eye Catcher (mv. TCN Partout) won onder Kirsten Brouwer twee keer wereldbrons in Verden. Ook het A-kaderpaard Cennin (mv. Donnerhall) van Madeleine Witte-Vrees en de succesvolle Lichte Tour-paarden Chinook (mv. Havidoff, Patrick van der Meer) en zijn volle broer Desperado (Emmelie Scholtens) zijn goedgekeurde zonen van Vivaldi.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook