Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: Glasgow van VDL goedgekeurd

Update
Foto: Facebook Pferdezuchtverband Mecklenburg-Vorpommern
Op de Mecklenburger keuring is cat.nr 52 (v. Glasgow van 't Merelsnest) van de VDL Stud samen met zestien andere springhengsten goedgekeurd. Drie springhengsten kregen een premie: cat.nr 37 (v. Cellestial), de eerder voor de Holsteiner keuring afgemelde cat.nr 43 (v. Comme il faut) en cat.nr 79 (v. Mr Blue) Vanavond komen de zeven (drie springen/vier dressuur) premiehengsten nog een keer terug in de ring voor de plaatsing. De keuring is live te volgen via ClipMyHorse.tv

In totaal zijn er dus zeventien spring- en 21 dressuurhengsten toegevoegd aan de Mecklenburger fokkerij. Cellestial kreeg twee fijne zonen goedgekeurd, waarvan cat.nr 75 (mv. Prinz Oldenburg) applaus van het publiek kreeg voor zijn sprongen. Hij werd niet uitgenodigd voor de kampioenskeuring omdat hij driejarig is.

Wel een uitnodiging kregen de onderstaande hengsten en cat.nr 75 Orlando van de Fruitkof (Mr. Blue x Clinton), waarvan geen video beschikbaar is.
Cat.nr 37 (v. Cellestial)

Cat.nr 43 (v. Comme il faut):

Drie hengsten van Joop van Uytert zijn vanmorgen goedgekeurd op de Mecklenburger keuring in Redefin: cat.nr 67 (Bordeaux x Jazz), cat.nr 73 (Sir Donnerhall I x Fürst Romancier) en cat.nr 74 (Glock’s Zonik x Diamond Hit). Die laatste mag vanavond nog een keer terugkomen in de ring, hij werd geprimeerd. In totaal werden er vanmorgen 21 dressuurhengsten goedgekeurd, daarvan kregen er vier een premie. Het gaat om cat.nr 6 De Niro x Sir Donnerhall I, cat.nr 7 Diamond Hit uit de KWPN-merrie Boomerang D (v. Johnson), cat.nr 66 Ampere x Lord Sinclair I en de reeds genoemde Glock’s Zonik van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle.

Cat.nr 67 Bordeaux x Jazz:

Cat.nr 6 De Niro x Sir Donnerhall I:

Cat.nr 7 Diamond Hit x Johnson:

Klik hier voor de livestream van ClipmyHorse.tv

Klik hier voor de dressuurhengsten

Klik hier voor de springhengsten

Klik hier voor de bijschrijvingen (met de vijf hengsten van Joop van Uytert)

Aanrader

“De Mecklenburger keuring in Redefin is voor iedere fokkerijliefhebber een echte aanrader”, zegt Joop van Uytert. De hengstenhouder zegt dat niet alleen omdat hij zelf met vijf hengsten naaar de keuring komt. “De kwaliteit is daar de laatste jaren gewoon enorm gestegen.”

Geen veiling

“Het grote voordeel van een hengst voorstellen in Mecklenburg is dat je hem niet hoeft te verkopen. Op de keuringen van de andere grote stamboeken in Duitsland is het bijna verplicht om dat te doen. Daar maken veel hengstenhouders- en opfokkers die hun hengst willen behouden gebruik van en daardoor krijg je een kwalitatief zeer goede keuring”, legt Van Uytert uit over de keuring.

In totaal verschijnen er 81 hengsten op de keuring, een flinke stijging ten opzichte van andere jaren. Paul Schockemöhle is zoals altijd goed vertegenwoordigd, maar dit jaar heeft ook de mega-hengstenopfokker Heinrich Rammsbrock een flink aantal hengsten op de keuring in Redefin.

Vijf dressuurhengsten

Vorig jaar had Joop van Uytert de reservekampioen van de Mecklenburger keuring aan het touw: Ironn L (v. Don Olymbrio L). Dit jaar doet hij opnieuw een gooi naar een goedkeuring en een hoge plaatsing met de catalogusnummers 67 (Bordeaux x Jazz), 69 (Danciano x Diamond Hit), 71 (Grey Flanell x Donnerhall), 73 (Sir Donnerhall x Fürst Romancier) en 74 (Glock’s Zonik x Diamond Hit). Die laatste stelt Van Uytert samen voor met Paul Schockemöhle.
Nederlandse invloed is er ook via Ampère, waarvan twee zonen werden toegelaten. Van Enzo Ferrari en Van Vivaldi komen er ook zonen in de baan.

VDL Stud

Bij de springhengsten heeft de VDL Stud twee ijzers in het vuur. Het gaat om cat.nr 52 (Glasgow van ’t Merelsnest x Nimmerdor) uit de fokkerij van Peter Rinkes en cat.nr 65 (Zirocco Blue VDL x Baloubet du Rouet), die werd gefokt door P.G. Olthof uit Langeveen.
Olympische dressuurkampioen Sönke Rothenberger heeft ook een springhengst op de keuring: Cat.nr 78 (Kannan x Quidam’s Rubin).
Bij de springhengsten is er verder Nederlandse invloed via Tinka’s Boy, Uriko, Mr. Blue en Peppermill en hebben de Belgen een vinger in de pap via Elvis ter Putte en Okidoki van ’t Gelutt Z.

Klik hier voor de livestream van ClipmyHorse.tv

Klik hier voor de dressuurhengsten

Klik hier voor de springhengsten

Klik hier voor de bijschrijvingen (met de vijf hengsten van Joop van Uytert)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.