Ga naar hoofdinhoud

HK Trakehnen: Elf hengsten goedgekeurd

Na drie dagen keuring kregen vanavond elf hengsten een Trakehner dekbrevet. In vergelijking met andere jaren een klein aantal. Ook het aantal premiehengsten werd door de Trakehner keurcommissie laag gehouden: slechts vier hengsten werden geprimeerd. Het gaat om Amourano (v. Connery, foto), Donauruf (v. Herzruf), Guardian (v. Imperio) en Whizzkid (v. Syriano). Aan de laatstgenoemde zit een Nederlands tintje: Joop van Uytert is samen met de Duitser Hans-Peter Kleinfeld eigenaar. 

Deze vier hengsten mogen morgen nogmaals in de baan verschijnen om te strijden om de kampioenstitel. Vervolgens zullen ze alle vier in de veiling verschijnen. Net zoals de goedgekeurde Avatar (v. Ajbek), Sarkander (Iskander x Germanicus Rex), Khancoban (Le Rouge x Caprimond), San Silviano (v. Polarion), Marseille (v. Prince Patmos) en Debussy (v. Redecker). Naast deze tien goedgekeurde hengsten verschijnen negentien niet-goedgekeurde 2,5-jarigen in de veiling.

De laatste nog niet genoemde goedgekeurde hengst is de Imperio-zoon Carlsberg, hij wordt door eigenaar Hubertus Poll niet verkocht.

De veiling van vandaag –  waar rijpaarden, fokmerries en veulens onder de hamer kwamen – was alvast een goede voorbode voor die van morgen. Gemiddeld werd er 38.400 euro neergelegd voor de rijpaarden en bij de fokmerries en de veulens kwamen de doorsneeprijzen  uit op respectievelijk 20.200 euro en 5.577 euro. Topper met een prijs van 105.000 euro werd de kampioensmerrie Donauflamme (v. Maizauber).  Ze blijft voor die prijs in de buurt: een koper uit Hamburg legde het bedrag neer voor de vos.

Klik hier voor de uitslagen van de keuring.

Morgen is de veiling live te volgen op www.clipmyhorse.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook