Ga naar hoofdinhoud

Keuring met hoogte- en dieptepunten voor Peter Wetzelaer

Exclusief

De KWPN Hengstenkeuring 2017 was er een met hoogte- en dieptepunten voor Peter Wetzelaer. Hij stelde met cat.nr 566 Jerez (v. Vivaldi) een van de opvallendste hengsten van de jaargang voor en kon in de veiling op zaterdag 160.000 euro opstrijken. Een dag ervoor zat hij in het zadel van Improver VDT (v. Apache), die helemaal van de leg was bij de presentatie van de in 2016 goedgekeurde hengsten. 

“Improver VDT was nogal onder de indruk van de hele entourage”, vertelt Wetzelaer. “En helaas kun je daar thuis niet op oefenen. Ik heb nog gedacht om de baan uit te rijden, toen hij steeds zo aan de haal ging, maar hoopte dat het beter zou worden. Dat gebeurde helaas niet en ik hoop dat mensen inzien dat dit soort dingen kunnen gebeuren bij jonge paarden en dat het niets zegt over zijn kwaliteiten.”

‘Extreem veel kwaliteit’

“Ik vind het vooral sneu voor het paard zelf en zijn eigenaren. Ik geloof dat Improver VDT een paard is met extreem veel kwaliteit en dan is het jammer dat hij dat niet heeft kunnen laten zien. Maar daar doe je niks aan.”

Jerez

Wetzelaer had een mooie troost in de door hem gefokte en voorgestelde cat.nr 566 Jerez (Vivaldi x Ferro x Exkurs xx), die tot een van de opvallendste paarden behoorde. Op papier staat familie Van de Goor nog vermeld als fokker, maar eigenlijk is Wetzelaer degene die de aanparing maakte. “Ik heb die merrie pas later op mijn naam gezet en daarom staat het nog zo op papier. Ik heb dat niet laten veranderen omdat familie Van de Goor die merrie heeft gefokt en ik het ook mooi vond dat ze zo nog een beetje eer kregen.”

Laat geboren

Wetzelaer kon de merrie kopen omdat ze al ouder was en familie Van de Goor verder wilde met jonge merries. “Ik kocht die merrie gust en ben het jaar daarop gaan dekken met Vivaldi. Het duurde wel even voordat dat lukte en daarom is Jerez ook pas zo laat geboren”, zegt Wetzelaer.

Jerez werd geboren bij zijn ouders in Dwingeloo op 1 augustus 2014. “Toch stond hij er heel goed voor zo’n laat geboren veulen. Het heeft hem eigenlijk altijd wel mee gezeten.”

Veilingtopper

Met 160.000 euro werd de Vivaldi-zoon de topper van de KSS. Voor dat geld kwam hij in handen van Eric Koele en Eugène Reesink. “Er was al wel heel veel interesse in hem, maar zo’n mooi bedrag ben ik toch wel heel blij mee.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook