Ga naar hoofdinhoud

KWPN scherpt preventief inenten beleid tegen rhino verder aan

kwpn-kantoor
Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink

Eerder werd er al bekend dat het KWPN het inenten preventief invoert tegen rhinopneumonie voor de hengsten die deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Naast de hengsten, heeft dit betrekking tot alle paarden die deelnemen aan een meerdaags evenement op het KWPN-centrum.

Het Veterinair reglement van het KWPN stelt al langer dat merries die op het KWPN-centrum verblijven in het kader van hun EPTM, ingeënt dienen te zijn tegen rhinopneumonie. Afgelopen maand kwamen daar de hengsten die meedoen aan het voorjaarsonderzoek bij. Nu wordt het preventief inenten beleid uitgebreid tot alle paarden die deelnemen aan een ander evenement waardoor zij meerdere dagen op het KWPN-centrum verblijven.

Risico verlagen

Het KWPN wil, gezien de landelijke ontwikkelingen en de ervaringen uit het verleden, het risico omtrent infectie op het KWPN-centrum verlagen. Om die reden is het beleid rondom inenten tegen rhino, op advies van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, van paarden die op het KWPN-centrum verblijven aangescherpt.

Klik hier voor het Veterinair Reglement

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “KWPN scherpt preventief inenten beleid tegen rhino verder aan

  • Ingmar

    Goede zet KWPN. Hopelijk gaan jullie nog verder en volgen andere stamboeken en wedstrijdorganisaties: alle paarden enten die aan wedstrijden, aan keuringen en aan evenementen meedoen. De kosten van de enting wegen niet op tegen de uitval en dierenartskosten.

  • Yb

    Das nou jammer ! Als men denkt het virus te kunnen indammen tegen het neurologisch ziektebeeld dan komt men bedrogen uit !! Het vaccin is echt niet voor 60 % betrouwbaar! Het betekend alleen heel veel kosten! En abortus wordt niet minder en de verlammingen ook niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook