Ga naar hoofdinhoud

9 KWPN-hengsten afwezig in hengstencompetitie

Jenssen VDL (v. Harley VDL) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Zoals te lezen in het uitvoeringsbesluit hengstencompetitie is deelname aan de hengstencompetitie verplicht voor hengsten geboren in 2014 of eerder, maar niet alle I- en J-hengsten staan op de startlijst voor de eerste competitiewedstrijd in Kronenberg vandaag. De I (vijfjarig) kent vijf afwezigen, bij de J-jaargang (vierjarig) zijn dat er vier. Onder andere de verrichtingskampioenen Jenssen VDL (v. Harley VDL) en Indian Gold (v. Cassini Gold), staan niet op de startlijst. 

Datzelfde geldt voor de vierjarige Jacadello (v. Cascadello I). Geëxporteerd zijn de Schep-hengsten Jack (v. Fernando-H) en Janeiro (v. Arezzo VDL) en staan om die reden niet op de startlijst.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen ontbreken naast verrichtingskampioen Indian Gold ook de inmiddels gecastreerde Irvington VDL (v. Dallas VDL), de naar Frankrijk verkochte Inspiration VDL  (v. Bubalu VDL), de naar Amerika verkochte Impala SMH (v. Zambesi TN) en de naar Zweden geëxporteerde Incanto VDL (v. Kannan).

Startlijst

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook