Ga naar hoofdinhoud

Cizandro en Dylano voeren KWPN-fokwaarden tuigpaardhengsten aan

Cizandro

Het KWPN heeft de nieuwe fokwaarden voor tuigpaardhengsten gepubliceerd. De ranking in de categorie hengsten met nakomelingen in de aangespannen sport en een betrouwbaarheid hoger dan 80% wordt aangevoerd door keurhengst Cizandro (Waldemar x Manno), bij de hengsten met een betrouwbaarheid lager dan 80% gaat Dylano (Pain's Liberator x Fabricius) aan de leiding en bij hengsten met een verwachtingswaarde op basis van afstamming en eigen prestatie hebben Hubert VDM (Cizandro x Manno) en Magnifiek (Idol x Atleet) de hoogste punten.

Cizandro gaat in zijn categorie aan de leiding met 173, daarna volgen keurhengsten Atleet (Patijn x Waterman) met 166 en diens zoon Eebert (mv. Manno) met 164. Dezelfde fokwaarde (164) heeft keurhengst Plain’s Liberator (Plain’s Black Satin x Segenhoe Lucifer).

Dylano voor Colonist

Bij de tuigpaardhengsten met nakomelingen in de aangespannen sport en een betrouwbaarheidpercentage lager dan 80, gaat Dylano met een fokwaarde van 169 aan de leiding. Colonist (Vulcano x Patijn) volgt met 168 en Hertog Jan (Cizandro x Talos) met 165.

Hengsten zonder nakomelingen in de sport

In de categorie voor hengsten met een verwachtingswaarde op basis van afstamming en eigen prestatie scoren Hubert VDM en Magnifiek 168 punten. Zij worden gevolgd door Macho (Indiana x Unieko) met 165 en Heliotroop VDM (Colonist x Relfex M) met 161.

Fokwaarden

Een fokwaarde is een inschatting van de mate waarin een hengst een bepaalde eigenschap doorgeeft aan nakomelingen. Omdat elk jaar informatie uit keuringen, aanlegtesten en sport worden toegevoegd, worden de fokwaarden elk jaar opnieuw berekend.

Fokwaarden.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook