Ga naar hoofdinhoud

Drie KWPN-merries direct ster op thuiskeuring Overijssel

Dertien spring- en dressuurmerries zijn op de thuiskeuring in regio Overijssel in het stamboek opgenomen. Drie merries met het sportpredicaat al op zak verdienden daarbij direct het sterpredicaat. De hoogste punten voor exterieur (80) werden verdiend door de achtjarige Schumacher-dochter Gutana OMHG.

De merrie van fokker Ronald Kouwenhoven voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen voor het sterpredicaat. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie van 1.77m, met veel front en een sterke bespiering. Ze heeft een goede halsvorm, veel kwaliteit in het fundament en liet zich op het straatje in beweging ook goed zien.”

Sportmerries

Duchesse (Lord Z x Quite Easy) van fokker Dini Markhorst-van de Velde en Galaxy TS (Vingino x Jus de Pomme, fokker H. Tepperink) van Albert en Monique Koobs-van de Belt verdienden beide het sterpredicaat met 70 punten voor exterieur. “Duchesse heeft op 1,40 m-niveau gesprongen en is een voldoende ontwikkelde, rijtypische merrie. Galaxy TS presteerde in het 1,35 m en is een goed ontwikkelde, langgelijnde merrie met een iets neerwaartse romprichting”, aldus inspecteur Henk Dirksen.

Goede stap richting ster

Twee driejarige springmerries kregen 75 punten voor exterieur en hebben daarmee, samen met nog drie merries die 70 punten behaalden, een goede eerste stap richting het sterpredicaat gezet. La Lunacarie (High Shutterfly x Unaniem) van fokker A.P.M. de Groot verdiende de 75 punten dankzij haar jeugdige, goed ontwikkelde model met correct fundament. De atletische La Rosso Lady (Harley VDL x Balou du Rouet) van foker Mark Oude Groep is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en veel uitstraling heeft.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook