Ga naar hoofdinhoud

144.000 euro voor Mecklenburger reservekampioen

Vivasic MW (v. Viva Gold). Foto: Mecklenburg

De hengstenkeuring van Mecklenburg werd vanavond afgesloten met de veiling van de hengsten. Daarin leverde de geprimeerde Vivasic MV (Viva Gold x Basic) veruit het het meeste geld op. De kleinzoon van Vivaldi en reservekampioen van keuring werd afgeslagen voor 144.000 euro en kwam voor dat geld in handen van Duitse kopers.

Ook het tweede geld werd betaald voor een dressuurhengst. Dat was Remus (Rubin Royal x De Niro) die voor 82.000 euro werd afgeslagen aan kopers uit Duitsland.

Reesinks Fürstenball-zoon

Voor de op de keuring door Eugene Reesink voorgestelde Full of Dreams (Fürstenball x Spörcken) liepen de biedingen op tot 24.500 euro. Hoogste bod kwam uit Duitsland.

77.000 euro voor springkampioen

Bij de springhengsten bracht Tiebreaker HB Z (Taloubet Z x Heartbreaker) het meeste geld op. De kampioen van keuring werd voor 77.000 euro afgeslagen aan Duitse kopers.

Nederlandse inzendingen

De door Stan en Daan Creemers gefokte Comme il faut-zoon Chico by Nature Z (mv. Vigo D’Arsouilles), op de keuring voorgesteld door VDL Stud, werd afgeslagen voor 26.000 euro aan een koper uit Duitsland. Ook de door VDL Stud voorgestelde Paparazzi van ’t Kalmhout (Carrera VDL x Goldfever I), gefokt door M. Oomen, kwam in de veiling. De niet-goedgekeurde hengst gaat voor 18.000 euro naar Zwitserland.

Nederlandse kopers

Een hengst werd afgeslagen naar Nederland. Dat is de niet-goedgekeurde Franklin x Fürst Romancier voor 14.000 euro.

Volledige collectie en resultaten

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.