Ga naar hoofdinhoud

Negen zonen van Charmeur doorverwezen

389 (Charmeur x Negro). Foto: Jaqueline van Tartwijk
Charmeur scoorde vandaag goed met zijn zonen op de KWPN hengstenkeuring in Ermelo. Van de zestien mogen er negen door naar Den Bosch. Opvallend was dat zijn zonen een stuk minder Gelders waren dan  de jaargang van vorig jaar. Totaal leverde de derde dressuurdag 23 hengsten (van de 58) op voor de tweede bezichtiging.

De dag begon hoopgevend met een paar aansprekende hengsten, maar daarna was het een hele tijd schrapen voor de jury. Uiteindelijk wisten een aantal Charmeur zonen de dag weer leuk af te sluiten. De jury toonde zich uiteindelijk ook deze dag weer tevreden. “Over de hele dag gezien hebben we ook nu weer een koppeltje fijne hengsten kunnen doorverwijzen. We zijn voortvarend bezig al hebben we nog steeds geen echte topper waarvan je nu al kunt zeggen dat het een titelkandidaat is” , aldus juryvoorzitter Wim Ernes.

Die jury was ook  blij met een zoon uit de eerste jaargang van Chagall en beide zonen van Cachet L, waarbij 373 (mv. Montecristo) een goed gemodelleerde hengst is die  misschien meer charme kon hebben, maar veel techniek in de benen heeft. Bojengel leverde vooral goed ontwikkelde hengsten met nog wel eens wat weinig ras. Alleen de stoere 355 (mv. mv. Goodtimes) mag een ronde verder. Beide zonen van Amazing Star mogen verder waarbij 316 (mv. San Remo) veel uitstraling en extra voorhand heeft. Hij presenteerde zich met veel allure en afdruk in draf.  De goed gemodelleerde 317 (mv. Jazz) kreeg ondanks zijn spanning nog een kans, waarbij hij dan wel minder gespannen zal moeten zijn. Twee zonen van Andretti mogen verder waarbij de goed ontwikkelde  322 (mv. Gribaldi) een ruime draf heeft en de chique 319 (mv. Havel) juist een goede galop.  Ook Bretton Woods heeft twee zonen verder  waarbij de speelse 371 (mv. Diamond Hit) aansprekend is van type.

Bij Charmeur was er veelal sprake van goed ontwikkelde hengsten met lengte. Dat er nu weinig ouderwetse types bij zaten, komt volgens Ernes ook wel omdat vorig jaar wel een sein is afgegeven dat de jury daar niet naar op zoek is. Charmeur heeft dus duidelijk edele merries nodig, maar dan zie je ook resultaat.  Zo werd de keuring afgesloten met  de jeugdige en rassige 383, die veel souplesse heeft in de beweging. De grootramige 382 (mv. Gribaldi) heeft een net model en liet een ruime, makkelijke draf zien. De veilingtopper van Borculo en halfbroer van First Choice (v. Jazz),  389 (mv.Negro), maakte indruk met zijn kapitale voorkomen en veel sprong in de galop, al was hij erg fris en bleef hij in draf wat gewoon. De hoogbenige vos 393 (mv. Havidoff), een kleinzoon van Grand Prix dressuurpaard Nadine (TCN Partout), heeft veel schoft en neemt veel houding aan in draf.  Een goede indruk maakte verder de charmante zwarte 387 (mv. Sir Sinclair) die makkelijk kan bewegen maar daarbij nog iets meer mag rijzen.

Klik hier voor de lijst met doorverwezen hengsten.
Bekijk hier de fotoserie van de hengsten die door zijn naar de tweede bezichtiging.

Eén reactie op “Negen zonen van Charmeur doorverwezen

  • Willem

    Dat charmeur hoog in het bloed staande merrie s nodig heeft was allang bekend !! maar dat er ook nu weer zonen van hem zijn aangewezen die echt veel te gelders in het type staan is een ding wat zeker is !! en de reden waarom er dan zoveel door moeten van een vader is mij niet echt duidelijk er liepen er ook van andere hengsten zeker zonen rond die een kans hebben verdiend zeker na hun optreden in de ring . ook hier geld in mijn ogen dat de jury een eigen mening moet hebben en geen meelopers moeten zijn !!! ze moeten niet kijken van wie het paard is of wie hem heeft gefokt !! kijken of we er voor de toekomst iets aan hebben dat is veel belangrijker ! streng zijn is prima dat moet ook !! maar het verbreden van bloedlijnen is ook erg belangrijk !.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook