Ga naar hoofdinhoud

Oldenburgerhengst Landor S noodlottig ten val

De Oldenburger dekhengst Landor S is overleden. De zoon van Landadel kwam bij zijn dagelijkse gang naar de paddock zo ongelukkig ten val dat hij kort daarna in zijn box aan zijn verwondingen overleed. De hengst werd 24 jaar oud.

Landor S werd in 1991 geboren bij de familie Sosath en was de grondlegger van het hengstenstation Hof Sosath.
Onder Gerd Sosath was de hengst succesvol tot in de klasse S springen, maar zijn bekendheid heeft de bruine hengst te danken aan zijn vele succesvolle nakomelingen.

De Landadel-zoon was in 2011 en 2012 wereldwijd de beste Oldenburger springpaardenvererver.
Eén van zijn zonen is Blue Loyd, die onder de Ier Cian O’Connor op de Olympische Spelen in Londen in 2012 een bronzen medaille haalde.
Ook Leoville is een bekende zoon, hij won een Global Champions Tour etappe in Monte Carlo onder de Duitse springruiter Philip Weishaupt.
En Lordan, een zoon van Lordanos uit een Landor S-moeder sprong onder Nael Nassar naar de overwinning van het 1 miljoen dollar gedoteerde Zoetis in New York.

Meer dan 130 van zijn nakomelingen presteren op internationaal niveau.
Lobster (Sören Pedersen en Abdullah Al Sharbatly), Lacapo (Alexander Hufenstuhl), Larry (Lauren Hunkin), Rabea (Holger Wulschner), Wandor van de Mispelaere (Samantha McIntosh) en Lord G (Beezie Madden) zijn enkele bekende namen.

Landor S is de vader van ongeveer veertig goedgekeurde of erkende zonen. Tweemaal stamde de Olympisch Kampioen van hem af.
Zijn zoon L’Arc de Triomphe heeft veel invloed op de Franse springpaardenfokkerij. Wandor van de Mispelaere was één van de beste verervers in België en vader van onder andere Goja (Janne-Friederike Meyer), Ayade de Septon (Kevin Staut) en Evita van de Veldbalie (Daniel Deusser).


Bron: Zuechterforum

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook