Ga naar hoofdinhoud

Documentaire over Paul Schockemöhle: van kippenhandelaar tot paardenkoning

Update

Paul Schockemöhle werd afgelopen zondag 75 jaar. NDR zond daarom afgelopen zondag een documentaire uit over een van de invloedrijkste personen uit de Duitse paardenwereld. Van Kippenhandelaar tot paardenkoning, zo heet de documentaire die een inkijkje geeft in het leven van Schockemöhle en hoe hij zijn paardenimperium opbouwde.

Ons bereiken meerdere berichten dat de documentaire vanuit Nederland niet te zien is, vanwege georestricties. Dit kan omzeild worden door het installeren van een VPN. Via deze site zie je hoe je dat doet. Via Tunnelbear kan dat gratis (tot 500mb) en veel andere aanbieders hebben een gratis trialperiode. 


Bron: Horses.nl

3 reacties op “Documentaire over Paul Schockemöhle: van kippenhandelaar tot paardenkoning

  • Bij mij geeft ie aan dat de docu niet afgespeeld kan worden, alleen binnen Duitsland

  • Dave

    Het is alleen mogelijk om dit vanuit Duitsland te bekijken. Weten jullie of er ook een link is om het vanuit Nederland te bekijken?

  • handelsonderneming Nas-Trop

    Of je nou Kippenhandelaar of paardenkoning bent, gevoel voor de handel moet je wel hebben en risico’s durven nemen. Alleen bij paarden ligt dat wat anders dan bij kippen. Kleine anekdote wil ik U niet onthouden. Toen Albert Voorn Lando uit Dennemarken kreeg te rijden, was dat paard mentaal en fysiek gestoord. Albert vroeg mij hem te helpen. Met Albert z’n geduld en zijn stijl van rijden plus de extreem goede verzorging door Irma en mijn werk was Lando weer op de rails gekomen en na het winnen van het NK, was Lando in het grootste toernooi van Europa “Aken” terecht gekomen. Toen Paul Schockemöhle Lando zag springen kocht hij dat paard met een vooruitziende blik. Hij zei tegen Albert Voorn, jij moet dit paard blijven rijden. Never Chance a Winning Team, dacht Paul, hij had gelijk. Tegen alle verwachtingen in won Lando zilver met de Olympische spelen in Sidney. Lando was de beste hengst van het springtoernooi van Sidney wat kassa voor Paul Schockemöhle betekende. Alleen werden de dingen die wij voor de spelen hadden gedaan niet meer gedaan. Ik zij tegen Albert, Lando komt niet meer op zijn niveau terug en z’n oude streken( het weigeren voor de sprong) kwamen weer terug, zo gebeurde het ook. Never Chance a Winning Team, bleek beperkt houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook