Ga naar hoofdinhoud

Publieksfavoriet Côte de Zelande deels verkocht aan Van Uytert en Van Asten

Exclusief
85 Cote de Zélande Delta Mossel (Cornet Obolensky x Spartacus) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

"Als de KWPN Hengstenkeuring een wedstrijd vrijspringen zou zijn, zou de Cornet Obolensky x Spartacus vooraan hebben gestaan", zei hengstenkeuringscommissievoorzitter Cor Loeffen over de Z-geregisteerde (en daarmee voor de kampioensring uitgesloten) cat.nr 85 Côte de Zélande (Cornet Obolensky x Spartacus x Pilgrim). Joop Aaldering en Kyra Swelheim hebben de door W. van de Plasse gefokte hengst nu deels verkocht aan Joop van Uytert en Mathijs van Asten. 

De gezamenlijke aankoop van deze hengst is onderdeel van een grotere samenwerking tussen de combinatie Aaldering-Swelheim, Joop van Uytert en Mathijs van Asten. Het viertal heeft grote plannen. “We willen met z’n vieren écht interessante jonge hengsten aan de fokkers aanbieden en zorgen dat we deze hengsten ook kunnen behouden, ook voor de topsport later”, vertelt Joop Aaldering.

Hotspot, Jackass, Easy-Top de Courcel en Global Touch

Andere hengsten die onderdeel zijn van deze samenwerking zijn uiteraard Hotspot (Hors la Loi II x Nabab de Reve), die de komende weken in Oliva in de MET Tour zal lopen en de vorig jaar met 81 punten ingeschreven Jackass (Untouched x Contender), maar ook de SF-goedgekeurde en KWPN aangewezen hengst Easy Top de Courcel (Type Top du Monteil x Alegretto) en de Westfaals goedgekeurde en KWPN-aangewezen Global Touch (Global Express VDL x Untouched). Easy Top de Courcel kreeg afgelopen najaar de op één na hoogste punten voor springen onder het zadel op de Franse hengstenkeuring.

Voorjaarsonderzoek

Samen met de op Olympisch kampioene Classic Touch ingeteelde Global Touch wordt Easy Top de Courcel volgende week aangeboden voor het KWPN voorjaarsonderzoek. Voor Côte de Zélande staat het najaarsonderzoek op het programma.

Lees volgende week meer in De Paardenkrant

Côte de Zélande

Global Touch

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook