Ga naar hoofdinhoud

HK SF: Qlassic Bois Margot-zoon kampioen, Aalderings Baloubet vierde

Extremdream (v. Baloubet du Rouet) - Foto: Stud-Book Selle Français
Cat.nr 377 Eldorado d'Elle (v. Qlassic Bois Margot) werd vanavond gehuldigd als kampioen bij de driejarige hengsten op de Selle Français hengstenkeuring in Saint-Lô. De door Bertrand Pignolet gefokte en voorgestelde hengst kwam aan de topscore van 16,98 punten met punten hoog in de 17 (17,62 en 17,87) voor het vrijspringen en het springen onder het zadel. Cat.nr 328 Extremdream (v. Baloubet du Rouet) van Joop Aaldering en de VDL Stud werd vierde in de kampioensring (16,21 totaal), de volle broer van Brantzau VDL kreeg de op een na hoogste punten voor het vrijspringen (17,19)

Cat.nr 307 Echo Longane (v. Ogrion des Champs) werd als tweede geplaatst met een totaal van 16,78, cat.nr 315 Emir du Chanu (v. Air Jordan) derde met een totaal van 16,22 en de vijfde plaats ging naar cat.nr 329 Et Lui de Hus (v. Balou du Rouet), die totaal 16,17 punten verzamelde.

20 hengsten goedgekeurd

Op de Franse hengstenkeuring in Saint-Lô werden gisteren 20 driejarige hengsten goedgekeurd. Eentje daarvan is van een bijzondere combinatie van eigenaren: Topruiters Nick Skelton en Laura Kraut stelden cat.nr 10 Easy Top de Courcel (v. Type Top du Monteil) voor, samen met Joop Aaldering en Kyra Swelheim. De voshengst werd eerder al bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Aaldering kreeg overigens nog een driejarige goedgekeurd: cat.nr 328 Extremdream (v. Baloubet du Rouet). Deze hengst mag terugkomen in de kampioensring.

Tot de top 5 behoren ook: cat.nr 307 Echo Longane (v. Ogrion des Champs), cat.nr 315 Emir du Chanu (v. Air Jordan), cat.nr 329 Et Lui de Hus (v. Balou du Rouet) en 377 Eldorado d’Elle (v. Qlassic Bois Margot). Van deze vijf hengsten, die vanavond nog weer terugkomen voor de kampioenskeuring, zijn de punten (die leidend zijn op de Franse hengstenkeuring) nog niet bekend gemaakt.

Op een na beste springer onder het zadel

De driejarige hengsten op de Franse hengstenkeuring worden beoordeeld op gangen, exterieur,  vrijspringen en springen onder de man. De beste hengst, die net buiten de top-5 viel, was Easy Star de Talma (v. Quick Star): hij verzamelde een totaal van 16,12 punten (15,62/15,7/16,31/17,25). Easy Top de Courcel kwam uit op 15,71 punten en werd daarmee als 20ste geplaatst. Wel behaalde hij (op de top-5 na) de op een na hoogste springpunten onder het zadel: 16,25.

Easy Top de Courcel (v. Type Top du Monteil) – Foto: SF

Naast de hengsten van Aaldering was er ook nog Nederlandse invloed met een goedgekeurde zoon van Kannan (Ekano DKS), de kampioen van vorig jaar bij de tweejarigen Eyecatcher du Borget (v. Numero Uno) en een Plot Blue (Ever Blue).

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten (met punten)

Bekijk hieronder alle goedgekeurde hengsten (met foto’s):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.