Rotspon Hannoveraner hengst van het jaar

Rotspon (v. Rubinstein I). Foto: Landgestüt Celle

De 22-jarige hengst Rotspon is op de Hannoveraanse hengstenkeuring uitgeroepen tot hengst van het jaar. De zoon van Rubinstein I volgt hiermee de Grand Prix-hengst Desperados FRH (v. De Niro) van Kristina Bröring-Sprehe op. De hengst doet al geruime tijd dienst op het Landgestüt Celle.

Van Rotspon zijn in Hannover 2623 nakomelingen geregistreerd, bij het Verband zijn 17 zonen goedgekeurd. Met andere stamboeken erbij heeft de zwarte hengst er meer dan twintig. Royal Blend en Rascalino, beiden gestationeerd op Celle, zijn wel de bekendste zonen van Rotspon.

Invloed in dressuurpaardenfokkerij

In de fokkerij van dressuurpaarden heeft Rotspon veel invloed, op dit moment zijn tien kinderen actief in de Grand Prix. Een van hen is het Olympisch paard en goedgekeurde hengst Rosevelt van de Amerikaanse Allison Brock, hij won in Rio team brons.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.