Ga naar hoofdinhoud

SELL: 24.000 euro voor Henkie-dochter LaFeniz Texel

La Feniz Texel (v. Henkie) - Foto: SELL Veulenveiling Brabant / Wendy Scholten
Gemiddeld werd er gisteravond ruim 7.200 euro betaald voor de veulens op de SELL veulenveiling Brabant. Een flinke stijging ten opzichte van voorgaande jaren toen de gemiddelde prijs rond de 5.900 euro bleef steken. De veiling kende twee toppers die beide 24.000 euro opbrachten: Lafeniz Texel (v. Henkie) werd door RS2 Dressage aangeschaft en hetzelfde bedrag was er voor Lacieta S (v. Negro). Zij vertrekt naar Engeland. 

Lafeniz Texel komt uit een volle zus van de NMK-kampioene Iveniz Texel (v. Negro), die als veulen eveneens door RS2 Dressage van Robin van Lierop en Seth Boschman en hun sponsoren Jacques en Saskia Lemmens aangeschaft werd. Wim van der Linde fokte het merrieveulen en had in Last Night Texel (v. Glamourdale) nog een veulen in de veiling. Dit hengstveulen bracht 9.000 euro op.

24.000 euro was er ook voor het merrieveulen Lacieta S (Negro x Vivaldi) van fokker F. van Santvoort uit Nuenen. Het merrieveulen werd aangekocht door de in Engeland wonende Mallika Shankar uit India. Terwijl ze haar, door de adrenaline trillende handen laat zien, vertelt ze enthousiast dat ze hoopt dat Lacieta S haar toekomstige Grand Prix paard gaat worden. Zelf is ze met haar laatste Young Riders jaar bezig.

Lacieta S (v. Negro) - Foto: SELL Veulenveiling Brabant/Wendy Scholten
Lacieta S (v. Negro) – Foto: SELL Veulenveiling Brabant/Wendy Scholten

Zes veulens over de 20.000 euro grens

Twee veulens brachten 23.000 euro op: het door de Keystud in Roggel gefokte hengstveulen Enelzkey SR (v. Eldorado van de Zeshoek) en het door C.J. Kappert uit Geesteren gefokte hengstveulen Livingstone (v. Grand Galaxy Win T). De laatste werd aangekocht door een sponsor van Laurens van Lieren.

Enelkey SR (v. Eldorado van de Zeshoek)
Enelzkey SR (v. Eldorado van de Zeshoek) – Foto: SELL Veulenveiling Brabant/Wendy Scholten

Ook Louis ter Kwincke (v. Easy Game uit de halfzus van Johnson) en Heaven (v. Hermantico) gingen over de 20.000 euro-grens. De Easy Game zoon werd afgeslagen op 21.000 euro en Heaven vond een nieuwe Britse eigenaar voor 20.000 euro.

Van der Vleuten en Schep

Stal van der Vleuten deed ook talrijke investeren. “Maikel, Eric junior en Melanie hebben allemaal een eigen veulen gekocht”, lacht Mariël van der Vleuten, die zelf al heel lang een oogje had op het hengstveulen

Kannan CB Z (Kannan x Indoctro). Het prachtige zwarte hengstveulen is een halfbroer van Utascha SFN, die door Eric van der Vleuten opgeleid werd voor het hoogste werk. Kees van den Oetelaar stapte er bij in en zo leverde Kannan CB Z voor fokker Cees Bruers 14.000 euro op. Maikel van der Vleuten kocht samen met een kameraad het andere Kannan-veulen voor 6.500 euro: Lady Blue (mv. Mr.Blue) van fokker F.L.C. Veron uit Bladel.

Kannan CB Z (v. Kannan) - Foto: SELL Veulenveiling Brabant/Wendy Scholten
Kannan CB Z (v. Kannan) – Foto: SELL Veulenveiling Brabant/Wendy Scholten

Egbert Schep kocht maar liefst zes veulens, waarvan Leonardo da Silicia (Millennium x Belissimo M) samen met Nico Witte voor 9.000 euro en Liberty (Ferguson x Jazz) samen met Jos Althuyzen voor 6.000 euro. “Ik koop hier ontzettend graag. Dit is een veiling met marktconforme prijzen en ik heb hier al geweldige paarden gekocht. Drie jaar geleden bijvoorbeeld kocht ik er tien tussen de 3.000 en 5.500 euro. Daaronder drie aangewezen hengsten, één die 85.000 opbracht in de KWPN Select Sale, twee heb ik net verkocht via de Fences veiling en daarnaast heb ik er nog twee die zeer goed springen”, vertelt Egbert Schep.

Opgaande tendens

Voorzitter Anton van Limpt is blij met de opgaande tendens. “Het kwaliteitsniveau was hoger dan vorig jaar en dat vertaalde zich in het aantal biedingen. Het zou mooi zijn dat we in de toekomst nog iets minder ondereind hebben, Dit jaar hadden we 35 veulens die tussen de 3.200 en 5.000 euro opbrachten. Er zijn veulens voor weinig geld weggegaan omdat ze last hadden van de warmte in de stallen en de hal en zich niet zo goed lieten zien als dat ze kunnen. Dat was jammer, maar de kopers zullen er straks erg blij mee zijn.”

Klik hier voor het volledige resultaat van de veiling.

Klik hier voor de volledige collectie met foto’s en video’s. 

LaFeniz Texel (v. Henkie):

Bron: Persbericht SELL veulenveiling Brabant/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook