Ga naar hoofdinhoud

Smaakmaker Henkie kampioen Geldersen

Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De Gelderse smaakmaker Henkie (v. Alexandro P), die gisteren als één van de weinige hengsten de handen op elkaar kreeg, werd vanmiddag gehuldigd als kampioen van de Gelderse hengsten. De driejarige bruine, die als veulen al nationaal kampioen was op de KWPN Paardendagen in Ermelo, ging ook in de derde bezichtiging spectaculair door de baan en gaf met zijn optreden menig dressuurhengst het nakijken. 

“Henkie beschikt over veel ras en uitstraling en staat voldoende goed in het Gelders type. Hij heeft veel hardheid in het fundament en beweegt met een prachtige techniek in het voorbeen en met een sterk gebruik van het achterbeen”, aldus de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Gelders Paard, Reijer van Woudenberg.

Henkie is een zoon van Alexandro P uit de voorlopig keurmerrie Beaujamanda van Upperville. Hij is gefokt bij de familie Hekkert in Wijhe en staat op naam van Aris van Manen, Joop van Uytert, J. van den Berg, A. Zeevalkink en M. Schlief.

Naast Henkie werd de zesjarige Edmundo goedgekeurd. Hij is geboren bij H.J. Schieven in Toldijk. Het is een zoon van Upperville uit stermerrie Satricia van Modern. Over hem zei Van Woudenberg: “Deze hengst voegt een bijzondere kleur toe, een palomino hebben we nog niet in onze  populatie. Edmundo staat goed in het type. Hij heeft veel lengte in zijn lichaam, maakt front en beschikt over een goede techniek en ruimte in beweging.”

Na de aanwijzing van de beide hengsten volgde de kampioenskeuring, een gelopen race want deze is alleen voor driejarige hengsten bedoeld en Edmundo is ouder. Henkie liet echter tijdens de ereronde zien dat de titel kampioen hem rechtens toekwam. Begeleid door luid applaus marcheerde hij op magistrale wijze door de baan.

Bron: Horses.nl/KWPN

Henkie in training:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.