Ga naar hoofdinhoud

Totilas treedt weer op

Matthias Alexander Rath en Totilas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Totilas (v. Gribaldi) verscheen sinds het EK van 2015 in Aken niet meer in het openbaar. De spraakmakende hengst werd door Matthias Rath teruggetrokken uit de Europese titelstrijd en mocht vervolgens van zijn wedstrijdpensioen gaan genieten. De inmiddels zeventienjarige hengst wordt later deze maand in het Franse Saint-Lô weer getoond aan het publiek, meldt Horse and Houd

De organisatie van de hengstenshow in Saint-Lô vertelt: “We werken sinds een aantal jaar samen met Totilas’ mede-eigenaar Paul Schockemöhle. Die samenwerking was vooral gericht op de springhengsten. Maar dit jaar wilden we graag ook een dressuurhengst tonen, en dan ook gelijk de beste: Totilas.”

Megaster

“Net als iedereen zijn wij enorm enthousiast dat Totilas komt. Hij is de hengst die de dressuur naar een hoogtepunt in de paardensport heeft gebracht. Ook voor publiek dat helemaal niets met dressuur heeft. Hij is een megaster en heeft ervoor gezorgd dat iedereen van dressuur is gaan houden.”

Aan de hand

Het wordt dit jaar de eerste keer dat Schockemöhle een dressuurhengst voorstelt op de Franse hengstenshow. Totilas arriveert op zaterdag 18 februari en wordt in de show van zondag 19 februari getoond aan het publiek. Dat zal naar verwachting aan de hand zijn.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse&Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook