Ga naar hoofdinhoud

Elf hengsten door op minder overtuigende tweede dag

244 (Nabab de Rêve x Zeus)
Beduidend meer 'hakken over de sloot'-hengsten op de tweede dag van de eerste bezichtiging op de KWPN-hengstenkeuring in Ermelo. Elf hengsten kregen van de hengstenkeuringscommissie een ticket voor Den Bosch. Het geforceerde springen bij sommige hengsten werd duidelijk afgestraft. "We hebben hier bewust wederom aandacht aan besteed en bij een aantal hengsten kwam het mede door het geforceerde springen dat we ze niet konden doorverwijzen", stelt Cor Loeffen. "Vandaag was het nog extremer dan gisteren", voegt commissielid en internationaal springruiter Wout-Jan van der Schans toe.


De dag begon met een magere eerste groep, van waaruit alleen 244 (Nabab de Rêve x Zeus) kon worden doorverwezen. De hengst overtuigde met vermogen en een duidelijk opbouwende, natuurlijke verrichting. Van Beezie Maddens Grand Prix-springpaard Q. Breitling LS (Quintero x Accord II) kwamen drie zonen onder de ogen van de jury, waarvan er twee een ticket voor de tweede bezichtiging verdienden. 265 (Breitling x Zapateado) viel op door vermogen en een goede achterhandtechniek, maar kon voor soms iets moeilijk wegkomen. 264 (Breitling x Sam R) kreeg van de commissie royaal de kans om zich te bewijzen, nadat de hengst een aantal keer wat onder de indruk was en niet ideaal door het lijntje ging. De Breitling-zoon toonde ruimvoldoende goede kwaliteiten om doorverwezen te kunnen worden.

Van oud-verrichtingstopper Starpower kwam de eerste jaargang in de baan, waarvan twee van de drie een ronde verder mogen. De galop van de Starpowers was nog niet altijd overtuigend, maar de commissie was tevreden over de eerste nakomelingen van de Stakkato-zoon. “Vrij complete paarden die toch wel indruk maakte en opvielen met techniek, vermogen en reflexen en daarnaast goed ontwikkelde, moderne paarden zijn”, lichtte Loeffen toe.

Verder vielen de vermogende, iets klassieke 252 (Numero Uno x Carthago) en de knap gemodelleerde halfbroer van de KWPN-hengst Brainpower 282 (Tornesch x Guidam) positief op. De bloedgemaakte 271 (Quasimodo Z x Tygo) liet goede sprongen zien, 266 (Quality Time x Landgraf I) sprong constant, 261 (Plot Blue x Carthago) beschikte over reflexen en voorzichtigheid en 281 (Tangelo van de Zuuthoeve x Numero Uno) is knap gemodelleerd en vertoonde vermogen.

Uit de eerste groep is er slechts een hengst door:

Cat.nr. 244 (Nabab de Reve x Zeus, gefokt door en in eigendom van E.M.J. Jaspers-Faassen uit Swalmen)

Uit groep twee zijn drie hengsten door naar de tweede bezichtiging:

Cat.nr. 252 (Numero Uno x Carthago, gefokt door familie Van Straten uit Den Ham en in eigendom van Team Nijhof en A.J. Keppel uit Anna Paulowna)
Cat.nr. 265 (Q.Breitling LS x Zapateado, gefokt door J. Busschers uit Markelo en in eigendom van C.A.M. van den Oetelaar uit Schijndel)
Cat.nr. 281  (Tangelo van de Zuuthoeve x Numero Uno, gefokt door G.Baggermans uit Schaijk en in eigendom van E.Schep en Stal Hendrix)

Uit de derde groep zijn zes hengsten door:

Cat.nr. 261 (Plot-Blue x Carthago, gefokt door en in eigendom van R. Slooff uit Grave en in mede-eigendom van E.Schep en J.Timmermans uit Heesch)
Cat.nr. 264 (Q.Breitling LS x Sam R, gefokt en in eigendom van Stal In den Doorn te Andel en in mede-eigendom van E.H. Vos-vd Bogert uit Well)
Cat.nr. 266 (Quality Time x Landgraf I, gefokt door W. van Nispen uit Harkstede en in eigendom van R. Dijkstra uit De Knipe)
Cat.nr. 278 (Starpower x Padinus, gefokt door en in eigendom van de familie Flamma uit Geesteren en in mede-eigendom van Team Nijhof))
Cat.nr. 280 (Starpower x Unistar. gefokt door en in eigendom van W.L.P.M. van der Steen uit Gemonde)
Cat.nr. 283 (Tornesch x Guidam, gefokt door en in eigendom van W.F.M. van Gestel uit Hooge Mierde en in mede-eigendom van M. van der Linde uit Haarle)

Uit de vierde groep mag slechts een hengst door:

Cat.nr. 271 (Quasimodo Z x Tygo, gefokt en in eigendom van M. Hovenga uit Jelsum)

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook