Ga naar hoofdinhoud

Veulens van Toulon en Equistro BWP kampioenen

Gisteren werd in Moerzeke het Nationaal Veulenkampioenschap van het Belgische BWP-stamboek gehouden. Octivio (Equistro x Gottwald) van Danny Mortier en Odyssee AEG (Toulon x Baloubet du Rouet) van Stal Aegten BVBA kregen de Belgische driekleur om de hals.

Bij de hengstveulens won Octivio van Oakley AEG (Vigo d’Arsouilles x Heartbreaker), ook al van Joris Aegten. De oplaatsen drie tot en met vijf waren voor Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero), Okey-Dokey vd Axelhoeve (Dieu-Merci van T&L x Cumano) en Oberon van Sappenleen (Cornado I x Contendro I).

Bij de merrieveulens schakelde winnares Odyssee AEG na een spannende finale Otesse vh Zorgvliet (Flipper d’Elle x Skippy II) uit. Otesse is de halfzus van Doree vh Zorgvliet (sportnaam: Doree vd Moskifarm). Opaline de Brandegem (Richebourg x Acorado) van Peter De Brabandere stond op drie, Olympia vd Donkhoeve (Darco x Calvaro) op vier en Ode van Spieveldhoek (Dieu-Merci van T&L x Lys de Darmen) op vijf.

Bij de dressuurveulens was Ogami van het Beukenhof (Sir Donnerhall x Fidertanz) de absolute topper. Bij de hengstveulens ging het kampioenslint om de hals van Oscar te Rasmon (Fuerstenball x Jazz).

Bron Galop.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook