Ga naar hoofdinhoud

Veulens van Toulon en Equistro BWP kampioenen

Gisteren werd in Moerzeke het Nationaal Veulenkampioenschap van het Belgische BWP-stamboek gehouden. Octivio (Equistro x Gottwald) van Danny Mortier en Odyssee AEG (Toulon x Baloubet du Rouet) van Stal Aegten BVBA kregen de Belgische driekleur om de hals.

Bij de hengstveulens won Octivio van Oakley AEG (Vigo d’Arsouilles x Heartbreaker), ook al van Joris Aegten. De oplaatsen drie tot en met vijf waren voor Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero), Okey-Dokey vd Axelhoeve (Dieu-Merci van T&L x Cumano) en Oberon van Sappenleen (Cornado I x Contendro I).

Bij de merrieveulens schakelde winnares Odyssee AEG na een spannende finale Otesse vh Zorgvliet (Flipper d’Elle x Skippy II) uit. Otesse is de halfzus van Doree vh Zorgvliet (sportnaam: Doree vd Moskifarm). Opaline de Brandegem (Richebourg x Acorado) van Peter De Brabandere stond op drie, Olympia vd Donkhoeve (Darco x Calvaro) op vier en Ode van Spieveldhoek (Dieu-Merci van T&L x Lys de Darmen) op vijf.

Bij de dressuurveulens was Ogami van het Beukenhof (Sir Donnerhall x Fidertanz) de absolute topper. Bij de hengstveulens ging het kampioenslint om de hals van Oscar te Rasmon (Fuerstenball x Jazz).

Bron Galop.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook