Ga naar hoofdinhoud

Vijftig tuigpaardhengsten naar eerste bezichtiging

Eebert, winnaar Oregon Trofee. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op zaterdag 7 januari wordt in Ermelo de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard gehouden. In totaal zijn vijftig hengsten aangemeld. Met elf zonen is Eebert (v. Atleet) de topaanvoerder.

Met zijn tweede jaargang is Atleet-zoon Eebert met elf aangemelde zonen dit jaar veruit de topaanvoerder. Van de dit jaar overleden preferente Manno (v. Fabricius) zijn zes rechtstreekse zonen in de catalogus opgenomen. Oregon Trofee-winnaar Delviro HBC (v. Vulcano) krijgt vijf jonge hengsten op de keuring. Cizandro (v. Waldemar), die vorig jaar negen vertegenwoordigers had op de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard, krijgt er dit jaar vier waarvan één vierjarige zoon.

Hackney-invloed

Diverse hengsten hebben drie zonen aangemeld gekregen. Dit zijn Unieko (v. Manno), de preferente Patijn (v. Kolonel) en Hackney-hengst Bocellie (v. Plain’s Liberator). Van de laatste is één zoon een volledig Hackney-gefokte nakomeling uit een moeder van Rambo van de Schoonenberg. Ook Hackney-hengst Wentworth Ebony (v. Heldon Mistrel) krijgt een bij het Hackney-stamboek ingeschreven zoon voor de jury, en daarnaast nog een zoon. Atleet (v. Patijn) en Victory (v. Manno) hebben eveneens twee nakomelingen op de keuring.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!