Ga naar hoofdinhoud

Vivaldi-zonen vallen positief op

Op de derde dag van de KWPN hengstenkeuring was het de hengst Vivaldi die positief opviel met acht zonen een ronde verder. Totaal werden 26 dressuurhengsten aangewezen voor de tweede bezichtiging uit een groep van 65 hengsten. Het beleid leek aangepast en was nu veel beter te volgen dan op de eerste dressuurdag, al dacht de jury daar zelf wel anders over.

‘’Het was een lange interessante dag die naar het einde toe steeds beter werd. Maar we zijn zeker niet positiever dan de eerste dag waar de toppaarden toch beter waren”, aldus juryvoorzitter Wim Ernes. Vanaf de tribune leek de gemiddelde kwaliteit op de tweede dag wel een stuk beter, maar daar was de jury het dus niet mee eens.

De zonen van Vivaldi zijn over het algemeen goed ontwikkelde rijtypische hengsten met front , uitstraling en een goede draf, waarbij ze vaak minder graag wilden galopperen. “Het achterbeengebruik blijft wel een punt van aandacht zowel de snelheid vanuit het achterbeen als de kracht en het onderbrengen daarvan en het schakelvermogen.”

Ook nu was het beleid erop gericht hengsten al snel een kans te geven. Ook deze dag meldden zich weer een aantal zeer aansprekende dressuurhengsten. Een opvallende zoon van Vivaldi is 499, Flinstone B (mv. Ferro), die met een goede beentechniek en lichaamsgebruik door de baan walste. Ook 489, Ferdinand (mv. Havidoff ) viel de jury positief op. Een hengst die goed bergop beweegt, veel front maakt en met veel ruimte draaft.

Een complete hengst is 454, Fine and Smart (Sorento x Jazz), een goed gelijnd aansprekend type die veel afdruk en takt in draf heeft. Mooi gemodelleerd is 482, Fennovanck PP (Uphill x Munchenhausen) die ook in beweging een goede indruk maakte. Veel kracht en techniek in beweging heeft de stoere 462 Forty (UB 40 x Contango).

Klik hier voor de foto’s van de doorverwezen hengsten (ook te bestellen!).
Klik hier voor uitslagen.

Bron: Horses/De Paardenkrant

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.