Ga naar hoofdinhoud

Deze week… CHIO Aken brengt dressuursport tot leven

Het was al even geleden dat de dressuursport zo spannend was: jonge talenten komen op en vormen met technisch goed én harmonieus rijden een bedreiging voor de huidige wereldtop. Dressuurkoningin Isabell Werth werd in Aken tot twee keer toe verslagen: in de CDI4* Grand Prix won Helen Langehanenberg met Damsey FRH het van Emilio, in de CDIO5* GP Spécial won Laura Graves met Verdades het van Weihegold OLD.

Verder lezen over de dressuursport en CHIO Aken? Dat kan nu al online.

Aken-droom wordt werkelijkheid voor Wathelet

Even terug naar eind juni. België heeft het ticket voor de terugkeer naar de eerste divisie van de Nations Cup-series al op zak. Verder op de kalender van 2017 nog één grote wedstrijd: de Europese kampioenschappen. Of is er toch nog meer dit jaar? “Aken winnen”, zei Gregory Wathelet toen. En zondag werd zijn droom werkelijkheid.

Jan de Boer: ‘Ik ga met een glimlach naar het WK’

De strijd om de Nederlandse titel bij de vierspannen voor pony’s was ongekend spannend, waarbij de concurrentie weinig op elkaar toegaf. A-kaderlid Jan de Boer was afgelopen jaren telkens dicht bij de overwinning, maar het lukte elke keer net niet. Tot afgelopen weekend waarin de menner met zijn span Welshpony’s op zinderende wijze het kampioenslint pakte.

Ras, techniek en houding, Jatilinda heeft het allemaal

De kop bij de dressuurpaarden in Noord-Holland is wel eens breder geweest, maar ook nu kwam er op de CK zaterdag weer een ijzersterke kampioene naar voren. Van ver af trekt Jatilinda (v. All at Once) met haar ras en uitstraling al de aandacht. Als ze met haar opwaartse houding en veel bewegingstechniek door de baan paradeert, kan haar de titel niet meer ontgaan. Daarmee is moeder Atilinda hard op weg, na Jameson RS2 op de HK, in één jaar mogelijk twee nationaal kampioenen af te leveren.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook