Ga naar hoofdinhoud

Weer een topscore voor Beckers en Valdez

Kirsten Beckers met Valdez
Kirsten Beckers en Thamar Zweistra hebben zich dit weekend geplaatst voor deelname aan Jumping Amsterdam. Zij deden dit op subtopwedstrijden in Lisse en Liempde.

Kirsten Beckers behaalt met Broere Valdez (v. Houston) de laatste tijd de ene topscore na de andere. Zondag in Lisse reden zij in de Prix St. Georges een prachtig totaal van 71,17% bij elkaar. Geert-Jan Raateland met Zorro (v. Jazz) en Kirsten Brouwer met IPS Tuschinski (v. Krack C) eindigden op gepaste afstand als nummers twee en drie , maar nog steeds met zeer verdienstelijke scores.

Met hun perfecte rit hebben Beckers en de KWPN-hengst Valdez zich geselecteerd voor Jumping Amsterdam. Naast Valdez reed Beckers ook nog de baan binnen met Broere Argentino (v. Jazz), waarmee ze met bijna 68% als vijfde eindigde.

In Liempde vond eveneens een kwalificatiewedstrijd voor Jumping Amsterdam plaats. Hier ging Thamar Zweistra er met het ticket vandoor. Zij reed Whoopie (v. Rubiquil) naar ruim zeventig procent, Jessica Buying en W.Esther de Jeu moesten gepast afstand houden.

In Lisse eindigden Geert-Jan Raateland en de Jazz-nakomeling Zorro als tweede achter Beckers en Valdez. De combinatie liet een mooie proef zien met een goede balans. “Een lust voor het oog om deze proef te zien”, vertelde jurylid Ruud Schaeffer. Kirsten Brouwer eindigde met de goedgekeurde KWPN-hengst Tuschinski als derde.

Lees vrijdag meer over de subtop in Lisse in De Paardenkrant.

Bron: Horses / De Paardenkrant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.