Ga naar hoofdinhoud

Welsh C-hengst Glebedale Razamataz prolongeert titel

Glebedale Razamataz foto MBfoto.eu
Op de WPCV premium stallion en youngstock show afgelopen zaterdag in Houten, wist de welsh C-hengst Glebedale Razamataz zijn titel van Supreme Overall Champion van 2015 te prolongeren. De vijfjarige zoon van Glebedale Miri Mawr heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst met verschillende dagkampioenschappen.

In totaal kwamen een krappe 70 pony’s in Houten voor de Engelse juryleden Tom Williams, van de Crimond Stud, en John Batt, van de Abergavenny Stud.

Met Ilse van der Plaat liet Razamataz keer op keer zijn imponerende bewegingen zien. In de ereronde van het dagkampioenschap deed de voshengst er nog een schepje bovenop in handen van zijn eigenaar Henri Leeuwenhaag.
De titel van Reserve Supreme Overall Champion was voor de goed ontwikkelde en over een mooi front beschikkende vierjarige B-hengst Cadlanvalley Starstruck (v. Russetwood Elation) van de Duitser Heinz Spiekermann. Reserve Champion sectie B werd de jaarlingmerrie Hoekhorst Jessabel (v. Telynau Souza) van de familie Hoeke.

De veertienjarige Nicton Carreg (v. Putwell Carredllwyd), van Patries Kok, pakte het sectiekampioenschap bij de A’s. Bij de Cob’s ging deze eer naar de vierjarige massaal ontwikkelde en goed bewegende Llwynhywel Super Man (v. Thorneyside The Magic Man) van Paula Vroomans.

De jaarlingmerrie Emma van Stal de Wilde (v. In de Ban van Pjotr), van familie de Wilde, werd sectiekampioen bij de Welsh Partbreds.

De driejarige A-merrie Cadlanvalley Jilly Rose (v. Plasderw Golden Boy), van W. Leeuwis werd Overall Youngstock Champion, nadat ze ook als reserve van haar sectie aangewezen werd. Reserve Overall Youngstock Champion werd de tweejarige Cob-merrie Trixies Firefly (v. Philmarsh Prince) van Berry Bakker. Zij was eveneens Reseve Champion sectie D.

Performance

De strijd om het Overall Perfomance Championship, over alle rij- en menrubrieken, was zeer groot. De titel ging uiteindelijk verdiend naar Imke Lodewijks en Funstables Michelangelo (v. Orchard Boginov), die uitkwamen in de rubriek Welsh pony’s onder het zadel vanaf 1.38m en een zeer nette en constante verrichting lieten zien.

De prijs voor beste Performance Cob, de Ysewyn Perpetual Wisselbeker, ging naar Brynithon Red Flyer (v. Bryniton The Gigalo) onder het zadel van Sandra Jansen.

In de performance classes waren mooi gevulde rubrieken te zien. De titel van Mini Champion ging uiteindelijk naar de leading rein-combinatie Kluishoek’s Sterre (v. Criccieth Aladin) en Anna van Munster. De reserve titel was eveneens voor een leading rein-combinatie, te weten Spingbourne Clarity (v. Blanche Gwillym) en Claire van Delden.

Best Young Handler was Isolde Hoeke met Boothsdale Brenin Aur (v. Nantdwyll Myrddin). Lexie Bastemeijer werd met Singels Gwinn (v. Rhydyfelin Story) verkozen tot Supreme Best Handler of Show.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook