Ga naar hoofdinhoud

Wildcard aangevraagd voor Connaisseur

Connaisseur

Emmelie Scholtens stelde KWPN-hengst Connaisseur afgelopen weekend voor tijdens de Duitse selecties van het WK voor jonge dressuurpaarden. In Warendorf liet de zoon van Con Amore zich goed zien en de Duitse bond maakte na afloop bekend een wildcard voor de hengst aangevraagd te hebben.

In Nederland werd de wildcard-methode de afgelopen twee jaar ook al toegepast voor de Duitse Jana Freund en NRPS-hengst Aaron (v. Florencio). Omdat Scholtens Connaisseur in Nederland traint, kan Duitsland de constructie nu ook toepassen voor deze combinatie. Scholtens: “Duitsland mag zeven vijfjarige paarden afvaardigen. Met de wildcard-constructie kunnen ze dat aantal uitbreiden naar acht. Het is nu afwachten op de reactie van de WBFSH, die bepaalt of de wildcard ook daadwerkelijk toegekend wordt. Connaisseur heeft zich in ieder geval goed laten zien en de Duitsers waren zeer over hem te spreken. In Warendorf moesten we de eerste dag een soort van training rijden en de tweede dag stond in het teken van het rijden van een proef. Zeventien juli krijgen we te horen of Connaisseur de wildcard krijgt.”

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Wildcard aangevraagd voor Connaisseur

  • G

    Waarom kan ze niet voor nl uitkomen? De hengst is bij het kwpn goedgekeurd maar komt voor Duitsland uit? Weet iemand hoe dit zit?

  • ruiter

    waarschijnlijk omdat hij niet in Nederland gefokt is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook