Ga naar hoofdinhoud

Zonen jonge hengsten kunnen nog niet overtuigen

Cat.nr. 483 (Dream Boy x Negro) Foto: Jacquelien van Tartwijk
De vierde en laatste dressuurdag van de KWPN hengstenkeuring stond vandaag in Ermelo in het teken van jonge hengsten die hun eerste of tweede jaargang presenteerden. Hoewel er een paar leuke hengsten tussen zitten, was het al met al nog niet erg overtuigend. De jury trok het goed te volgen beleid door en wees 20 hengsten aan voor de tweede bezichtiging. Daarmee komt het totaal voorlopig op 98.


“We hadden er graag een paar meer mee willen nemen naar Den Bosch, maar dat zat er niet in. Je probeert de lijn vast te houden en dan viel het vandaag ietsje tegen”, vertelt juryvoorzitter Bert Rutten. Ook wijst de jury erop dat het volgend jaar best weer heel anders kan zijn met de nakomelingen van deze relatief jonge hengsten.

Zowel van Desperado als van Dream Boy kwamen 13 zonen in de baan en werden er 5 van geselecteerd. Desperado geeft veelal lang gelijnde paarden met vaak een mooie voorhand, die in de bovenlijn mooier zouden mogen zijn en in beweging dan wat hoog blijven in de croupe. Een aansprekende royaal ontwikkelde zoon betrof 453 (mv. Van The Man) en ook 451 (mv. Fidertanz) heeft een mooie voorhand en ruimte in beweging.

De collectie van Dream Boy was erg wisselend, maar er is over het algemeen wel sprake van adel en rasuitstraling. 473 (mv.Jazz) is een hengst met veel voorkomen en veel hals die makkelijk changeert en veel tact heeft in draf. Van Everdale mogen uit zijn eerste jaargang drie jeugdige frisse zonen een ronde verder. Don Tango scoorde van de zes met twee royaal ontwikkelde zonen met een goede galop. Dorado kreeg een zeer aansprekende zoon verder in 472 (mv. Dyano), een jeugdige hengst met ruime actieve draf en goede galop. Van El Capone mag verder 494 (mv. Sydney) een net gemodelleerde hengst die zich met veel allure presenteerde. Eye Catcher kreeg de interessante 512 (mv.Lorentin), die nog erg gespannen bleef, een ronde verder. Een goede indruk maakte 463 (Don Schufro x Ferro) die ook een goede stap toonde.

Bekijk hier de liveblog, waarin alle berichten en fotoseries weergeven worden.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook