Ga naar hoofdinhoud

Enduranceruiter en -trainer geschorst na positieve dopingtest paard

Op de internationale endurancewedstrijd in Doha, Qatar op 11 november 2022 werden bij de dopingtest van het paard Zaime (Nice Blue x Nessie Tue) een verboden stof en een gecontroleerd medicijn in het bloed aangetroffen. Daarop werden diens ruiter Mohd Jubal Ahmed Sayadur Rahman en diens trainer Jassim Hilal H. Abuhadoud geschorst voor een periode van achttien maanden. Inmiddels is dit besluit definitief.

Zowel Rahman als Abuhadoud gaven de regelovertreding toe en accepteerden de gevolgen. In de definitieve beslissing diskwalificeerde het FEI-tribunaal het paard van het evenement en legde de ruiter en de trainer een uitsluitingsperiode van achttien maanden op. De voorlopige schorsing die zij reeds hebben uitgezeten, wordt verrekend met de opgelegde schorsing. Ze kregen daarnaast elk een boete van 5.000 Zwitserse frank.

Bron: FEI

Eén reactie op “Enduranceruiter en -trainer geschorst na positieve dopingtest paard

  • Jans

    Dat ruiters nog durven te zeggen dat ze van paarden. houden, kom op zeg. Gaat toch altijd weer over dat misselijkmakende geld. Hou van alles bij kwa paardensport maar wat ik toch allemaal lees. Echt te triest voor woorden. Zware littekens van zwepen, smerige wonden van sporen die met schoenpoets worden weggevaagd. Paarden met pijnlijke nekken omdat ze als een zieklijkend wezen moeten lopen. Goh, wat houden we toch van onze paarden. En dan nog zegen dat ze edel zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.