Ga naar hoofdinhoud

Recordscore voor Jung in CC1* Strzegom, Boonzaaijer tweede

Michael Jung heeft de CCI1*wedstrijd in Stregom met overmacht gewonnen met Choclat. De Duitse topruiter begon met 22.80 strafpunten na de dressuur en heeft deze recordscore vastgehouden in de cross en het springen. Gert Boonzaaijer eindigde op de tweede plaats met  Beat It B (v. Tygo) met 39.60 strafpunten in totaal.

Boonzaaijer begon de wedstrijd met de achtste plaats na de dressuur en klom na een foutloze cross op naar de vijfde plek. Ook in het afsluitende springparcours hield Boonzaaijer de lei schoon en dat leverde hem de tweede plaats op. Jung en Choclat zetten met hun score van 22.80 strafpunten de beste dressuurscore neer van het seizoen en vestigden een nieuw wereldrecord met het eindresultaat. Het vorige record stond op naam van Bettina Hoy met Seigneir Medicott en dateert van het CIC2*-Luhmühlen in 2016.

Young Riders

De Young Riders moeten morgen nog in actie komen in het afsluitende springparcours. Thierry van Reine staat als beste Nederlander nu op de vierde plaats met Reenmore Alfie (v. Quicksilber). Het duo begon op de zesde plek na de dressuur en klom na een foutloze cross binnen de tijd op naar de vierde plek. Het verschil met de voorlopige nummer 1 in deze rubriek is iets minder dan vijf strafpunten.

CCI3*

In de CCI3* staat Ilonka Kluytmans  na de dressuur en de cross met Canna There He Is (v Veron) met 64.50 strafpunten op de vijfde plek. Andreas Dibowski heeft met Barbados (v. Moravia) een riante voorsprong op de rest en gaat met 48.80 strafpunten aan de leiding. Het verschil van het Duitse duo met de voorlopige nummer twee, Malin Josefsson met Allan V (v. Lucky Point) uit Zweden is 8.90 strafpunten. Merel Blom, die met The Quizmaster (v. Albaran xx) op de voorlopig derde plaats stond na de dressuur met 47.50 strafpunten, heeft zich terug getrokken voor de cross.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equiratings

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook