Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom hoort nu ook bij de echte meisjes

Merel Blom met Rumour has It, hier op het EK Strzegom 2017 Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

“We moeten op de échte jongens gaan lijken”, zegt Merel Blom als ze net foutloos en binnen de tijd aan de finish van de cross country is gekomen. “En nou zit ik die grote jongens toch een keer op de hielen!”

Dat deed Merel Blom nota bene op het wereldkampioenschap. Op dat allerhoogste niveau foutloos en binnen de tijd crossen, veel stoerder gaat niet! “Nee, mooi hè! Maar ik heb dan ook een gigantisch paard. Hij blies erop! We zijn ook echt een team. Als Rumour er een keer te hard naartoe blaast, zeg ik: ho! Als ik hem een keer terugzet, weet hij dat er een combinatie komt. Fascinerend dat paarden dit kunnen!”

Remmen brengt niet wat

“Met Rumour is het ook heel leuk onderweg, om te bedenken hoe je het wil gaan doen. Met hem kan je echt je plan rijden. Bijvoorbeeld bij die tafels, daar rijdt bijna iedereen op 5, maar ik wilde op 4. Remmen brengt niet wat. Ik laat hem eerst altijd even wachten en dan mag hij openen, mag hij het mee op gaan lossen. Dat is de agreement die we samen hebben.”

Minder chique

“Ik weet dat je het er niet over moet hebben, na een goede rit, maar ik deed bij het laatste water iets stoms. Hij kwam iets terug op de insprong en toen ging ik twijfelen. Ik had vier galopsprongen gelopen en toen reed ik toch op vijf terug. Dat was minder chique. Maar hij bleef goed op de been.”

Snelle routes

“Ik had mezelf voorgenomen om overal binnendoor te gaan en alle snelle routes te pakken. Niet wéér een halve minuut over de tijd. Dat houdt een keer op. Lekker gas geven. Dat ging top. Ja, nu hoor ik ook een beetje bij de echte meisjes. Tof hè?”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook