Ga naar hoofdinhoud

Oranje zakt naar zesde plek in Nations Cup na cross

Update
Tim Lips en Bayro (v. Casantos) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Waar de top drie in de individuele tussenstand na de cross in Boekelo zaterdag onveranderd bleef, hebben er in de teamcompetitie wel wat verschuivingen plaatsgevonden. Hoewel Duitsland net als na de dressuur nog aan de leiding gaat met Groot-Brittannië op de tweede plaats, is het Nederlandse team van de derde naar de zesde plaats gezakt.

In de eerste helft van de cross werd al duidelijk dat Tim Lips zijn koppositie met Bayro (v. Casantos) in het klassement behield en dat ook  Julia Krajewski met Samourai du Thot (v. Milor Landais) en Laura Collett op London 52 (v. Landos) op hun tweede en derde plek bleven staan.

Nations Cup

Het Duitse team ging na de dressuur aan de leiding met precies 80 strafpunten en werd op de hielen gezeten door het Britse team met slechts 0,70 punten verschil. Na de cross hebben de Duitsers hun koppositie versterkt en is het verschil met de Britten precies acht strafpunten. Oranje stond na de dressuur op 82,10 strafpunten, maar kwam na de cross uit op in totaal 126,70 strafpunten, waarmee ze achter Frankrijk, die met 119,60 strafpunten op de vijfde plek staat, op de zesde plaats staan. Zweden is van de vierde plaats een plek omhoog geklommen en staat nu derde op nog geen drie punten verschil met de Britten en Ierland staat met 118,70 strafpunten net voor Frankrijk.

Hoogeveen en  Naber-Lozeman

Laura Hoogeveen kwam in de problemen toen haar paard Quibus (v. Quasimodo Z) na een communicatiefout langs de hindernis rende en Peter Parker van Alice Naber-Lozeman had en moeilijke afsprong op de Langezaal afsprong, waarna hij weigerde op hindernis 8a. Het paard leek de sprong te laat te zien en liep erlangs. Naber reed vervolgens het alternatief op 8b wat veel tijd kostte, maar Peter Parker liep de cross daarna wel goed uit.

“Hij had een beetje moeite met de bodem af en toe en ik denk dat ik onderweg naar 8a een beetje moeite had met de knik. Mijn man zei dat hij even terugkwam omdat er schaduw was, maar hij trok niet echt aan en ja toen ging hij er langs”, reageert de amazone uit Biddinhuizen na afloop.

 

Bettina Hoy: ‘Fingers crossed’

De eerste twee ruiters deden precies wat bondscoach Bettina Hoy van hen verwachtte. ‘Tim was fantastisch en Andrew Heffernan deed het ook geweldig”, aldus Hoy. “Maar de laatste twee ruiters van het team hadden een beetje pech. Laura kreeg een beetje een gekke lijn, waardoor haar paard de vraag niet helemaal begreep en Alice had een probleem op hindernis 8a en dat was echt heel jammer.” Hoy heeft met alle prestaties van de Nederlandse ruiters tot nu toe in Boekelo in ieder geval wel een hoop informatie voor de komende jaren zo vertelde ze na afloop. Voor morgen houdt de bondscoach haar ‘fingers crossed’ “Hij is een hele, hele goede ruiter en ook een hele goede springruiter en het zou fantastisch zijn als hij hier zou winnen.”

Nederlands kampioenschap

In de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap gaat Lips met Bayro met bijna twintig punten verschil aan de leiding. Sanne de Jong staat voorlopig tweede met Enjoy en staat op haar beurt met bijna twaalf punten verschil voor op Lips met Eclips. Omdat een ruiter maar met een paard mee kan doen om de nationale titel staat Andrew Heffernan staat op de voorlopig derde plek en volgt Joyce van de Kuilen op plek vier. Alice Naber-Lozeman staat vijfde, maar maakte na de cross op facebook bekend dat ze morgen niet meer meedoet omdat Peter Parker niet helemaal lekker uit de cross kwam.

‘Volgend jaar nieuwe ronde’

“Helaas struikelde mijn vriendje ACSI Peter Parker N.O.P in de landing van 4b. In de wending voor 5 struikelde hij door het mulle zand en kreeg mindere sprongen. Hij kwam niet helemaal fit door de finish. Dit verklaarde ook de langsloper bij 8a. Ik heb samen met de eigenaar en de teamvet besloten om morgen niet te springen. Het valt gelukkig allemaal mee, maar in het belang van het paard nemen we geen risico. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!”, laat Naber op haar facebookpagina weten.

Tussenstand Nations Cup
Tussenstand individueel
Tussenstand NK

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook