Ga naar hoofdinhoud

Hessel Hoekstra wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Springen
Foto: Lonneke Ruesink
Na acht voorrondes is zaterdag 5 juli de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden in Bunschoten. De winst in deze rijstijlcompetitie ging naar Hessel Hoekstra met zijn pony Easter Confetti BB. Bondscoach Rob Ehrens trad deze dag als jurylid rijstijl op en was zeer enthousiast. “Met een parcoursbouwer als Louis Konickx weet je dat het goed komt. Het parcours was niet makkelijk. Vooral de gebroken lijn met een steilspong, oxer en overbouwd slootje vroeg stuurmanskunst. Er moest daar echt een beslissing genomen worden in de manier van rijden, maar dat moet ook in een finale.”

Met zijn komt als jurylid, benadrukt Ehrens hoeveel belang hij aan een goede rijstijl hecht. “Je ziet dat hier in de top van het klassement ruiters meerijden die ook aansluiting vinden bij een volgend niveau. Ze rijden of ook in de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie of doen al mee met een paard in de Children’s rubrieken. De ruiters die nu bovenaan stonden, doen ook de hele competitie al constant goed mee. Winnaar Hessel Hoekstra reed netjes, hij moet alles nog iets constanter voor elkaar krijgen, maar dat komt.”

De 14-jarige Hessel Hoekstra had deze zege niet verwacht. “Ik stond niet bovenaan in de tussenstand van de competitie, en had dit echt niet verwacht. Het was een pittig parcours en in de lintjes moest je echt weten hoe je wilde rijden. Mijn pony is zeven en dus nog best jong, volgend seizoen hoop ik weer een stap hoger te kunnen, en de Roelofsen Jeugd Competitie te rijden met hem.”

Winnares van de dagprijs in de finale werd Kimberly Loos met haar pony Stakkato. Deze combinatie kwam op een uiteindelijke vierde plaats in de eindstand. Kim Mestrom eindigde met Higgins Arief op de tweede plaats en de derde plaats was voor Sanne Thijssen met High Five.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.