Ga naar hoofdinhoud

Duitsers zijn Hollanders de baas in Big Tour

Willem Greve, hier met Zypria S (v.Canturo) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het waren Sophie Hinners en Harm Lahde die de Nederlanders op achterstand zetten in de Big Tour 1,45m proef op Outdoor Gelderland. In het direct op tijd parcours reden Willem Greve, Doron Kuipers, Wout-Jan van der Schans, Jeroen Dubbeldam en Gerben Morsink de top acht binnen.

Hinners reed met Vittorio (v.Valentino DDH) een tijd van 59,75 en daar was niemand tegen opgewassen. Haar landgenoot Lahde kwam nog het dichtst in de buurt. Met Oak Grove’s Laith (v.London) klokte de Duitser 59,86 seconden en moest in Hinners zijn meerdere erkennen.

Top acht

Greve was de beste Nederlander in de proef. De Markeloër stuurde Faro (v.Calvaro) rond in 60,90 en maakte het podium compleet op de derde plaats. Kuipers en Empire (v.Chacco-Blue) kwamen door de finish in 61,39 seconden en vielen net naast het podium op plaats vier. Van der Schans en D’Angelo (v.Tangelo vd Zuuthoeve) zetten een tijd neer van 61,66 seconden en pakten een vijfde plaats voor Jeroen Dubbeldam en Donjo (v.Zirocco Blue VDL) die zesde werden. Gerben Morsink tekende met Navarone Z (v.Nabab de Reve) voor de achtste prijs.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook