Ga naar hoofdinhoud

Dennis van den Brink zet onmogelijke opgave voor concurrentie in GP Vragender

Dennis van den Brink en Aonia Domain (Mylord Carthago). Foto: DigiShots.

De Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland, zondagmiddag in Vragender, werd een achtervolging van hoog niveau. Dennis van den Brink liet al vroeg een fenomenale tijd van 30,13 seconden optekenen met Aonia Domain (v. Mylord Carthago). Een heel aantal topruiters zette vervolgens alles op alles om Van den Brink en zijn schimmel in te halen, maar het mocht niet baten. Pim Mulder werd uiteindelijk tweede met Viktor Z (v. Verdi TN), Lars Kuster tekende voor plaats drie met Idylle of Romance (v. Andiamo Z).

Er waren 22 combinaties naar de barrage van de GP gepromoveerd in de Achterhoek. Na vijf starts nam Eric ten Cate de leiding met Incredible (v. Clinton) maar hij werd direct afgetroefd door Dennis van den Brink en Aonia Domain. Van den Brink reed dik twee seconden van de tijd van zijn landgenoot af met zijn 13-jarige schimmelmerrie.

Moerings, Bonhof, Kuster

Er volgden een flink aantal combinaties die hun pogingen met een balk (of twee) moesten bekopen, maar wat men ook probeerde, de tijd kwam niet in gevaar. Bas Moerings bleef wel foutloos en was behoorlijk snel aan het rijden, met zelfs een extra sprongetje over de kerstversiering om een hoek af te snijden, maar ook zijn Kivinia (v. I’m Special de Muze) kwam lang niet aan de tijd. In het laatste gedeelte van de barrage ging het weer wat harder. 13e starter Kars Bonhof kwam met de top reagerende Ivoor TN (v. Eldorado vd Zeshoek) dichter in de buurt, maar haalde alleen Ten Cate in. 17e starter Lars Kuster kon met zijn aansprekende vos Idylle of Romance erg kort draaien, al was dat een keer wel de oorzaak van wat ritmeverlies. Hoewel Kuster in de laatste lijnen lekker door kon galopperen, kwam ook hij met 32,96 seconden niet in de buurt, al nestelde hij zich wel voor Bonhof.

Mulder tweede

Daarna deed ook Pim Mulder zijn uiterste best. Met Viktor Z kroop hij weer een stukje dichterbij. Dankzij de 31,92 seconden eindigde hij voor Kuster en Bonhof, maar nog steeds ruim achter Van den Brink. Het bleek uiteindelijk goed voor plaats twee, want ook een-na-laatste starter Michael Greeve kon er met Denver (v. Diarado) ook niet aan komen en zag bovendien een balk vallen op de laatste hindernis. Tenslotte mocht de Duitse ruiter Felix Hassmann het proberen met de negenjarige Caspian Gd (v. Comme il Faut). De Duitser reed echter niet voor de winst, maar liet zijn schimmel relatief rustig rondgalopperen. Het foutloze rondje was goed voor plaats acht en Dennis van den Brink mocht de hoofdprijs ophalen.

Dennis van den Brink en Aonia Domain (Mylord Carthago). Foto: DigiShots.

Hoe ouder, hoe makkelijker?

Dennis van den Brink (30) stopte de klok in 30.13 seconden op zijn ‘long-term’ partner Aonia Domain. Ze heeft de reputatie om snel te zijn, maar nu ze met het ouder worden ook steeds makkelijker te rijden wordt, is daar bijna niet tegen te rijden. “Ik dacht dat ik tijd verloor toen ik zelf na de dubbelsprong uit balans raakte, maar ik zal het gewonnen hebben in de lijn van hindernis twee naar drie. Ze was daar zo snel”, vertelt Van den Brink. “Ik had hier echt m’n zinnen opgezet. Vrijdag was Aonia al zo goed, maar kreeg ik een fout. Wat baalde ik daarvan. Vandaag gaat ‘t ‘m worden dacht ik nog, totdat er wel heel veel in de barrage kwamen, maar het kwam goed”.

Een minuut stilte

De Grote Prijs van Jumping de Achterhoek begon nadat er één minuut stilte gehouden werd naar aanleiding va het overlijden van de Brabander Eric van Grunsven (60), de broer van Anky en Wilco van Grunsven. Nieuws dat van de week als een bom insloeg op het concours. De op-en-top paardenman, liefhebber, concourssponsor en eigenaar van diverse toppaarden zoals Simon en Whisper onder Jeroen Dubbeldam kon de strijd op Jumping de Achterhoek niet meer meemaken.

Uitslag GP

Speciale actie!

Jumping De Achterhoek was live te volgen op Horse & Country-tv en samen met H&C heeft Horses een actie voor u:

Word je nu abonnee van de Paardenkrant (digitaal) dan krijgt u namelijk één maand gratis* toegang tot Horse & Country:

  • Meer dan 1.000 uur aan content over paardensport
  • TV kanaal, documentaires, series en shows
  • Download ruiter clips (20 pond per clip)

Geniet van live verslaggeving van topevenementen én stream de grote prijs van Jumping de Achterhoek, CHI Geneve, Sweden International Horse Show en London International Horse Show. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en ervaar de topsport vanuit het comfort van je eigen huis of gewoon vanuit de stallen.
Lees hier meer over de actie


Bron: Horses.nl / Persbericht Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.