Ga naar hoofdinhoud

Bongers en Van der Vleuten op openingsdag Lausanne in de prijzen

Maikel van der Vleuten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor Nederland zijn Lisa Bongers bij de U25, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders in de 5* wedstrijden van Lausanne actief. Op de openingsdag van het Zwitserse concours reden ze beiden in de prijzen. Bongers werd met Donbalian (v. Carthino Z) zesde in de 1,35-m-rubriek die door de Zwitsers Mathilde Cruchet gewonnen werd. In de hoofdrubriek was Emanuele Gaudiano de winnaar en Maikel van der Vleuten reed Dana Blue (v. Mr. Blue) naar de twaalfde plaats.

In de U25-rubriek direct op tijd ging de overwinning naar Mathilde Cruchet die voor eigen publiek de twaalfjarige Stolzenberg-zoon Sauvignon in 69,74 seconden over het 1,35m-parcours rond stuurde. Een ruime zege want de nummer twee Maartje Verberckmoes uit België zat er met Jugano van de Vosberg (v. Ogano Sitte) er bijna twee seconden achter.

Bongers met nulronde

De derde plaats ging ook naar Zwitserland, Laetitia Du Couedic sprong Cheyenne 111 Z (v. Chatman) in 72,27 seconden foutloos rond. Lisa Bongers was met de Carthino Z-zoon Donbalian de langzaamste foutloze in de groep en pakte de zesde plaats.

Gaudiano de snelste

In de 1,40m-rubriek voor de 5*-ruiters was snelheidsspecialist Emanuele Gaudiano de onbetwiste winnaar met de achtjarige merrie Carlotta (v. Chaccomo). Hij legde het parcours foutloos in 66,29 seconden af en was hiermee bijna anderhalve seconde sneller dan Robert Whitaker. Whitaker had de tienjarige KWPN’er Cash Sent onder het zadel. De zoon van Verdi begon zijn carrière in Noorwegen en is sinds begin vorig jaar bij de Whitakers.

Maher met KWPN’er

De Zwitsers Daniel Etter met Kheops du Roset CH (v. Kannan) en Edwin Smits op Barcelona von Aarhof CH (v. Berlin) werden derde en vierde, terwijl Ben Maher met de KWPN gefokte Don Vito (v. Quaprice Z)de top vijf vol maakte.

Van der Vleuten twee tijdfouten

Maikel van der Vleuten kreeg met Dana Blue twee tijdfouten, maar dat was nog goed voor de twaalfde plek en het bijbehorende prijzengeld. Harrie Smolders reed Hos D’O (v. Dollar de la Pierre) naar plaats 22 met vijf strafpunten.

Weerzien met Edwina Tops

De 5*-proef in Lausanne was de rentree van Edwina Tops-Alexander die naar de bevalling van dochter Chloe haar toppaard California (v. L’Esprit) met zes strafpunten over de finish reed. De eerste wedstrijd weer sinds maart waar het duo de Grand Prix van Parijs won.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook