Deense ruiters op kop in GP kwalificatie Herning - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Deense ruiters op kop in GP kwalificatie Herning

Sören Pedersen met Tailormade ChaloubetFoto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Drie Deense ruiters beslisten gisteravond de Grand Prix kwalificatie in Herning. Voor eigen publiek won Sören Pedersen met Tailormade Chaloubet (v. Chacco-Blue), hij verwees zijn landgenoten Emil Hallundbaek en Lars Bak Andersen naar de tweede en derde plaats. Bart Bles was de beste Nederlander, op Comino (v. Cassini II) werd hij achtste.

De 1,50m-rubriek leverde een boeiende strijd op waarin vooral de Deense springruiters voor hun eigen publiek wilden vlammen. Sören Pedersen won de proef direct op fouten en tijd op de Chacco-Blue-zoon Tailormade Chaloubet in de snelle tijd van 59,22 seconden. Ook de drie snelste vierfouters, allen Denen, bleven onder de 60 seconden.

Hallundbaek en Andersen

De nummer twee in het klassement, Emil Hallundbaek was op Chalisco, eveneens een zoon van Chacco-Blue, een volle seconde langzamer dan Pedersen. Lars Bak Andersen en zijn Hannoveraan Arcado L (v. Argentinus) volgde op driekwart tel.

Sterke eerste dag Bart Bles

Bart Bles is de eerste dag in Herning sterk begonnen met een derde, vijfde en tiende plaats. In de kwalificatie voegde de ruiter uit Babberich met de negenjarige Holsteiner Comino er een achtste plek aan toe.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook