Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam aan kop bij CSI5* 1,45m Treffen

Zojuist bleven Jeroen Dubbeldam en Camilo LS La Silla hun concurrenten met ruime voorsprong voor bij de CSI5* 1,45m openingswedstrijd van Glock in het Oostenrijkse Treffen en schreven ze deze rubriek op hun naam.  Gerco Schröder reed knap naar de tweede plaats met Glock's Zaranza. Ook met Glock's London N.O.P. kwam Schroder aan start, maar kreeg de combinatie helaas twee tijdfouten.

In deze zeer sterke rubriek finishten Dubbeldam en Camilo LS La Silla foutloos in 62,24 seconden. Geen van de andere combinaties kwam bij deze snelle tijd in de buurt. Gerco Schröder en Glock’s Zaranza kwamen bij Dubbeldam in de buurt, maar vormden met hun tijd van 64,83 seconden geen gevaar. Schröder en Zaranza waren goed op dreef en reden een fijne foutloze rit. Pius Schwizer stond lang aan de leiding, maar moest deze uit handen geven aan de eerder genoemde Nederlandse combinaties. In het zadel van Tarioso Manciais finishte de uit Zwitserland afkomstige springruiter na 65,52 seconden. De Belg Jérome Guery noteerde de vierde tijd van 66,77 seconden met Alicante HBC, die eerder werd gereden door Julia Kayser en Nathalie van der Mei. Paul Estermann, landgenoot van Schwizer, reed naar het vijfde resultaat met Bareina. Dallas VDL sprong met Jur Vrieling naar de achtste plaats.

Dure tijdfouten

Zowel Gert Jan Bruggink als Gerco Schröder liepen tegen tijdfouten aan. Bruggink zadelde MCB Ulke, reed een foutloze rit maar noteerde helaas een tijdfout. Gerco Schröder stuurde Glock’s London N.O.P. vakkundig rond en de combinatie kwam zonder springfouten over de finish. Wel kregen ze twee tijdfouten. De combinatie kwam vandaag voor het eerst weer aan start in een 5 sterren rubriek. Ze lijken weer in hun oude vorm te zijn. Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero lieten ook alle balken liggen, maar finishten met drie tijdfouten.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook