Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam wint op CSI Salland: ‘Hier wordt de sfeer alleen maar beter van!’

Jeroen Dubbeldam wint met Gioia Van Het Neerenbosch 1.45m NIJWA Groep Prijs Foto Fototrailer

CSI Salland werd gisteravond getrakteerd op één van de snelste omlopen die Jeroen Dubbeldam ooit gereden heeft. Hij won met Gioia Van Het Neerenbosch (v. Nagano) de 1,45m NIJWA Groep Prijs, het paard van zijn sponsor Jonny Roelofsen die tevens hoofdsponsor is van het donderdag door wind geteisterde springconcours. “Hier wordt de sfeer alleen maar beter van”, vertelt de topruiter na afloop.

Maar liefst twintig deelnemers meldden zich voor de barrage om de eerste prijs van ruim 8.100 euro en een greep rankingpunten om te stijgen op de wereldranglijst. Dubbeldam werd luid aangemoedigd, maar was niet de enige die op steun van het publiek kon rekenen. “De sfeer op CSI Salland is altijd goed, maar vanavond echt super. Alsof dat wat gisteren is gebeurd een soort saamhorigheid geeft”, verwijst Jeroen Dubbeldam naar de weggewaaide stallentent en losgekomen paarden.

 Compliment

“Zelf was ik er niet bij, maar je krijgt de paniek al snel door. Het is wonderbaarlijk hoe iedereen hier op ingespeeld heeft. Niet beginnen te vloeken op de organisatie, maar meedenken hoe je kan helpen. Dat is een compliment waard aan alle mensen die erbij betrokken waren. CSI Salland hoeft ook geen zorgen te maken over imagoschade. Als je ziet hoe de organisatie, ruiters en alle anderen er mee omgingen, kun je niets anders dan een pluim geven.”

Kwartje valt

De rubrieken van gisteren werden verhuisd naar vandaag en daar gaf Jeroen Dubbeldam hoofdsponsor Roelofsen Horsetrucks het mooiste cadeau, de overwinning in de hoogste proef. “Het liep gewoon en ze deed goed mee. Het kwartje beging te vallen. Het is een lekker bruikbaar paard”, vertelt hij over de vosmerrie die eerder gereden werd door Dominique Nijhof-Roelofsen. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om twee goede paarden van hun stal te rijden, want ik heb Eldorado er ook bijgekregen.”

Hoekstra tweede

Het had niet veel gescheeld of Marriët Hoekstra had aan het eind van de rubriek de winst naar zich toegetrokken. Op 0,43 seconde afstand werd ze tweede met haar vertrouwde Wimphof’s Hinde (v. Berlin). Albert Zoer, eerder op de dag al eerste en tweede, werd nu derde op Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet). De gehele top vijf kleurde oranje, want Jens van Grunsven op Cika (v. Can Cun la Silla) en Sander Geerink op zijn nieuwe paard Enorm B (v. Tangelo van de Zuuthoeven) volgden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron CSI Salland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook