Ga naar hoofdinhoud

Elvis ter Putte-dochter overtuigt op Belgian Youngster Trials

De merrie Nebraska van het Vianahof (v. Elvis ter Putte) heeft de Belgian Youngster Trials voor driejarigen gewonnen. Bij de tweejarigen werd Optima van den Bisschop (v. Denzel van het Meulenhof) uitgeroepen tot kampioen. De vakjury van deze vijfde editie bestond uit Paul Schockemöhle’s fokkerijleider Heinz Meyer, Marc van Dijck en Bas Huijbregts.

Nebraska van het Vianahof is een dochter van het 1,50 m-paard Ghana (v. Vigo d’Arsouilles). Grootmoeder Viana vd Kornelishoeve (v. Cah) gaf ook het GP-paard Dakota (v. Calvados) en Inca Boy (v. Diamant de Semilly) van Athina Onassis en werd dit jaar bij het BWP-gewest Sint-Niklaas uitgeroepen tot Merrie van het Jaar. Nikita van de Heyveldhoeve (v. I Am Moerhoeve’s Star) uit de stam van ’t Merelsnest werd tweede, gevolgd door Harthago van het Bellehof (v. Ugano Sitte) uit de stam van de Begijnakker.

Tweejarigen

Bij de tweejarigen ging de strijd vooral tussen Ohaj de Regor (v. Kannan) en Optima van den Bisschop, die uiteindelijk tot kampioen werd uitgeroepen. Grootmoeder van deze merrie is de volle zus van Vigo d’Arsouilles. De als tweede geëindigde Ohaj de Regor is een halfzus van Horizon de Regor (v. Obourg) van Jos Lansink. De hengst Cappucino JW van de Moerhoeve Z (v. Chellano Alpha Z) werd derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Galop

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook