Ga naar hoofdinhoud

Emerald levert winnaars bij jonge paarden Z-Festival

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Terwijl Emerald met Harrie Smolders op de Global Champions Tour in Chantilly de Grand Prix won en zijn dochter Jabiola springkampioen in Brabant werd, waren andere nakomelingen van hem uiterst succesvol bij de jonge springpaarden op het Z-Festival in Lanaken. Bij het vrij springen voor driejarigen was Emerine Z de onbetwistbare kampioene met cijfers van 8.5 en hoger. Bij de vijfjarigen won zijn zoon Escape Z en zijn kinderen Especially Ultra Z en Eduard JH Z werden in deze rubriek derde en vierde.

De winnares bij de driejarige springpaarden Emerine Z, van familie Cretskens uit Meldert, scoorde op alle onderdelen goed, maar vooral op vermogen waar ze een 8.7 voor kreeg. De nummer twee Dayzee J A Z (v. Dayton Sitte) van Jean-André Souvereyns moest het meer van de techniek en elasticiteit hebben. Chellajane Z (v. Chellano Alpha Z) werd derde voor de mooie All In One Z (v. Aktion Pur Z) en een kind van Cigaret JV Z.

Opnieuw Emerald

Bij de vijfjarigen ging de winst naar Emerald-zoon Escape Z, de halfbroer van de KWPN-hengst Untouchable (v. Hors la Loi). Hij plaatst zich net als Tigra ter Wilgen Z (v. Taloubet Z) en zijn halfzus Especially Ultra Z (Emerald) voor de wereldkampioenschappen. Emeralds zoon Eduard JH Z werd vierde onder Neal Vanderwegen.

Zoon van Glasgow wint

Tim Franssen won gisteren met Gambler Z, de zoon van Glasgow van ’t Merelsnest die vrijdag onder Jur Vrieling de zege in de Nations Cup van Falsterbo afdwong, de WK-kwalificatieproef voor de zesjarigen. Hij haalde zo een ticket voor het WK binnen, net als de Calvin Z-zoon C. Wellie R. 56 Z van Stal Everse en Mielano van Meyershof (v. Mylord Carthago).

Vierjarigen

Bij de vierjarigen werd Chakilly Z (v. Chacco-Blue) met 8.8 de kampioen. Deze zoon van Chacco Blue was de duurtse niet goedgekeurde hengst van de Z online veiling in januari. Hij kwam voor 33.000 euro in Zweedse handen. De Zangersheide-hengst Copycat Z (v. Comilfo Plus Z) werd tweede met een 8.7 voor zijn verrichting. De derde plats kwam in handen van Diamant de Semilly-zoon Dark Newton Z.

Klik hier voor alle uitslagen van het Z-Festival.

Bron Galop.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.