Ga naar hoofdinhoud

Fantastische overwinning voor John Whitaker in Hong Kong

"Unbelievable" was ongeveer het enige wat John Whitaker kon uitbrengen na de zege in de Longines Grand Prix in Hong Kong. De Brit mag zich ongetwijfeld de beste en meest verdienende ruiter van het vijfsterren concours noemen. Gisteren won hij al bijna 28000 dollar in de Gucci Gold Cup en daar voegt hij nu 231.000 dollar aan toe en dat allemaal met zijn toppaard Argento. Met een zesde plaats werd Marc Houtzager de beste Nederlander.

De Longines Grand Prix werd over twee ronden uitgevochten. In de tweede ronde gingen dertien combinaties van start. Met een uitgekiende en zeer snelle rit wist John Whitaker met de Arko III-zoon in 42.54 seconde de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Alleen Marco Kutscher was met Cornet’s Cristallo sneller (42.37 seconde), maar kreeg in het zicht van de haven een balk. Henrik von Eckermann uit Zweden werd met Gotha FRH (v. Goldfever) tweede in 43.28. De Fransman Simon Delestre klokte de derde tijd met Ryan des Hayettes (v. Hugo Gesmeray).

Marc Houtzager was met de negenjarige zoon van Padinus Baccarat foutloos in de tweede ronde en z’n tijd van 46.94 seconde was goed voor de zesde plek. Gerco Schröder en Glock’s London N.O.P. kreeg een balk in de tweede ronde en werd tiende. Michael van der Vleuten was de derde Nederlander die in Hong Kong aan de start verscheen, met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) miste hij de tweede ronde door een tijdfouten plaatste zich daardoor als veertiende.

In de rubriek voorafgaande aan de Grand Prix, de Massimo Dutti Trophy over 1.45m, Behaalde Michael van der Vleuten met VDL Groep Eureka (v. Chin Chin) een tweede plaats. Roger Yves Bost was met Nikyta d’Elle (v. Richebourg) was een halve seconde sneller en won de rubriek direct op tijd. Marc Houtzager reed de snelste tijd met Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) meer kreeg balk en dat wierp hem terug naar de zevende plaats.