Ga naar hoofdinhoud

Gert Jan Bruggink goed op dreef in Wiesbaden

Een derde plaats met Umeunig in het 1,45m en een zesde plaats op Charmeur 436 in de 1,55m hoofdrubriek viel Gert Jan Bruggink ten deel op de zondag van het CSI4* in Wiesbaden. Bruggink moest in het 1,45m de eerste plaats laten aan multi-talent Michael Jung. Het hoofdnummer van de dag kwam ook in Duitse handen, Felix Hassmann pakte hier de zege met Quali Quanti.

In het Twee Fasen over 1,45m kwam Gert Jan Bruggink met de Untouchable Z-zoon Umeunig ruim een seconde te kort op winnaar Michael Jung met de Westfaalse merrie fischerChelsea (v. Check In). De Amerikaanse Lillie Keenan reed zich tussen de twee ruiters in op elfjarige KWPN-merrie Be Gentle (v. Ticallux Verte).

Dubbeldam tiende

Ook Jeroen Dubbeldam pakte prijzengeld mee in de rubriek. Hij werd tiende met Gioia Van Het Neerenbosch. De elfjarige merrie van Nagano ging tot voor kort onder Dominique Nijhof-Roelofsen, Dubbeldam debuteerde met het paard in Wiesbaden.

Preis des Hessischen Ministerpräsidenten

In de ‘Preis des Hessischen Ministerpräsidenten’ over 1,55m heersten de Duitsers. In de spannende barrage, waarin de top dicht bij elkaar lag, was Felix Hassmann heer en meester op de Quidam de Revel-zoon Quali Quanti. Hij klokte 44,45 seconden, bijna een seconde sneller dan zijn jonge landgenoot Guido Klatte met Corisanto (v. Cornet’s Prinz).

Top dicht bij elkaar

De plaatsen drie tot en met zes lagen binnen een seconde van elkaar. Meredith Michaels-Beerbaum kwam op de derde plaats met Samurai 501 (v. Stalypso) in 45,92 seconden. Michael Jung volgde met fischerSolution (v. Carthino Z) in 46,06. Met 46,18 seconden op de klokken volgden Emanuele Gaudiano en Corbanus (v. Corado I).

Bruggink zesde

Gert Jan Bruggink had een halve tel achterstand op Gaudiano en werd zesde op de Cristallo-zoon Charmeur. Charmeur werd vorig jaar succesvol uitgebracht door Brugginks partner Pia-Luise Aufrecht.

Jeroen Dubbeldam kreeg met Wilandro (v. Unistar) een balk in het basisparcours en eindigde hierdoor op plaats 28. Het paard werd eerder gereden door Fabio Crotta en is straks bestemd voor Annelies Vorsselmans, de partner van Dubbeldam.

Kijk hier naar de winnende rit van Felix Hassmann.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook