Ga naar hoofdinhoud

Gevolgen koliekoperatie worden Katie Dinans Amaretto D’Arco fataal

Shane Sweetnam, hier met Amaretto d'Arco. ©De Paardenkrant
Amaretto D'Arco, één van de Grand Prix-paarden van de Amerikaanse Katie Dinan is overleden aan de gevolgen van een koliekoperatie. De BWP-hengst, die goedgekeurd was bij het ISH-, BWP-, BWP/NAD- en SF-stamboek is zestien jaar geworden.

‘Hij was een echte heer’

Dinan liet in een reactie aan Worldofshowjumping weten dat Amaretto D’Arco één van de meest majestueuze paarden is die ze in haar leven ooit is tegengekomen: “Hij was een echte heer, zowel in de ring als erbuiten en hij zorgde altijd voor het meisje op zijn rug. Ik zal zijn super atletische vermogen boven de sprongen, zijn dappere en enthousiaste gedrag in de ring en zijn geweldige instelling op stal nooit vergeten. Het was een voorrecht zo’n paard te mogen rijden, nadat hij al zo’n indrukwekkende carrière had met Shane Sweetnam. We kunnen nu alleen maar hopen dat hij voort zal leven in zijn nakomelingen. Darco ik hou van je en het is met een zwaar hart dat ik zo veel te vroeg afscheid van je moest nemen.”

Begin

Eind 2013 kreeg de jonge Amerikaanse amazone de hengst onder het zadel. Tot die tijd was de BWP-hengst van Darco succesvol onder Shane Sweetnam, de Ierse stalruiter van de Spycoast Farm uit Kentucky, Verenigde Staten. Met Sweetnam werd de bruine hengst met het Ierse team derde in de Nations Cup in La Baule in 2013. In datzelfde jaar deden ze ook mee op de Europese kampioenschappen in Herning en namen ze deel aan de Wereldbekerfinale in Göteborg.

Europa en Amerika

Dinan nam de teugels over van Sweetnam om daarna zowel in Europa als in Amerika op vijfsterren niveau te blijven rijden met Amaretto D’Arco. Eind vorig jaar kwam het duo voor het laatst internationaal in actie op de wereldbekerwedstrijd in Lexington. Ze behaalden daar geen top tien-klassering. De week ervoor in Washington eindigden ze nog wel op de achtste plaats in een Grote Prijs.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.