Ga naar hoofdinhoud

I’m Special de Muze-dochter IBOP-topper in Luttenberg

Met een totaal van 87,5 punten was Inekaat (I'm Special de Muze x Kojak) bij de IBOP in Luttenberg de meest opvallende springmerrie. Twintig van de 24 aangeboden springmerries slaagden voor de test. Van de acht dressuurmerries slaagden er vier.

Inekaat, gefokt door P.M. Kuenen-Derckx uit Veulen en in eigendom van C. Kerbert uit Enschede, kreeg negens voor haar techniek, instelling, rijdbaarheid en aanleg en kwam daarmee aan een totaal van 87,5 punten.

Compleet paard

Jurylid Henk Dirksen: “Deze merrie heeft van nature heel veel balans en een lichtvoetige manier van bewegen. Ze springt extra met de schoft omhoog en heeft veel overzicht, veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter opvallend goed af. Ze laat veel atletisch vermogen zien. Een heel compleet springpaard!”

Goede instelling

Montanban (Monte Bellini x Chambertin werd vandaag elite dankzij haar score van 83 punten. “Een merrie met een heel goede instelling en een opvallend lichtvoetige manier van galopperen. Ze heeft veel atletisch vermogen en springt goed met de schoft omhoog”, aldus Dirksen.

Lichtvoetig

De derde en laatste merrie die 80 punten of meer noteerde was Indy (Warrant x Oklund). “Ook zij beweegt opvallend lichtvoetig en heeft goede reflexen. Ze taxeert de sprong goed en heeft een goed lichaamsgebruik.”

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook