Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington: ‘Voyeur is een echt carrière paard voor me!’

Kent Farrington met Voyeur Foto FEI-Cara Grimshaw
Kent Farrington liet er vannacht in Toronto geen twijfel over bestaan wie de nummer één van de wereld is. Met een geweldige barragerit op de KWPN'er Voyeur won de Amerikaan de 4*-wereldbekerwedstrijd in het Canadese Toronto. Farrington liet Shane Sweetnam en Sharn Wordley ruim achter zich.

Farrington zette met de vijftienjarige Voyeur als vierde in de barrage 35,51 seconden op de klokken en legde de druk bij de laatste twee combinaties. “Ik ken zijn zwakke punten, maar zeker ook zijn kracht. Ik ben heel overtuigd van wat hij kan”, zei Kent Farrington over de Tolano van t Riethof-zoon. “Mijn strategie was om de druk bij de laatste twee te leggen, zij moesten alles uit de kast halen.”

Madden dichtbij

Het plan van Farrington slaagde want Beezie Madden nam vervolgens alle risico’s met de hengst Breitling LS (v. Quintero). Ze kwam op twee tiende van Farringtons tijd, en kreeg ook nog een balk. Madden eindigde als vierde.

Sweetnam op ruim een seconde

Shane Sweetnam was de laatste in de barrage met zijn negenjarige Main Road (v. Heartbeat). Voor de ruin was het pas zijn tweede indoor Grand Prix en Sweetnam was blij met de foutloze ronde in de tweede tijd, 36,84 seconden.

Sharn Wordley derde

De Nieuw-Zeelander Sharn Wordley kwam op de derde plaats, hij had al eerder in de barrage een nulronde gereden met Westfaalse merrie Barnetta (v. Baloubet du Rouet). Achter Madden kwamen Ian Millar met Dixson (v. Vigo D’Arsouilles) en Conor Swail op GK Coco Chanel (v. Clarimo) in de einduitslag.

‘Net een stier’

In een interview met de FEI vertelde winnaar Farrington over de door Van Kooten gefokte Voyeur: “Voyeur is echt een carrière paard voor me. De familie Nusz (eigenaren) heeft hem ooit voor mij gekocht in de hoop dat hij een kampioenspaard voor me werd. En dat heeft hij vanavond laten zien.” De ruiter vervolgt: “Hij is net een stier en heeft een vracht aan energie. Ik heb altijd mijn handen vol aan hem. Vanaf dag één dat ik hem heb is hij al zo!”

Klik hier voor de uitslag.

Bron FEI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook