Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Gringo tweede in Samorin, De Ruijter vijfde

Gringo R Foto: Jacquelien van Tartwijk

De openingsdag van de Summer Tour in Samorin stond in teken van de jonge springpaarden. De vijf-, zes- en zevenjarigen trapten af in Slowaakse plaats. In de oudste leeftijdcategorie reed Anouk de Ruijter de Ierse merrie Barnadown Ricky naar de vijfde plaats. De KWPN-hengst Gringo (v. Catoki) werd onder Boy-Adrian van Gelderen tweede achter winnaar Alex Duffy.

De 1,35m proef voor de zevenjarigen werd direct op tijd gereden. Alex Duffy was met Billy Stirling, een zoon van de Grand Prix-hengst Billy Congo, ruim de snelste. De Ier klokte 75,49 seconden, ruim twee seconden sneller dan Boy-Adriaan van Gelderen.

Sale of the Rising Stars

Van Gelderen had de KWPN-hengst Gringo onder het zadel. De Belg kocht de zoon van Catoki vorig jaar op de Sale of the Rising Stars voor 130.000 euro. De hengst won destijds de ISAH Cup voor vierjarige springpaarden. In Samorin moest Van Gelderen genoegen nemen met een tweede plaats achter Duffy.

Anouk de Ruijter bleef met de Ierse merrie Barnadown Ricky ook foutloos in een tijd van 86,04 seconden wat de vijfde prijs opleverde.

Karaevli goed bezig

Bij de zesjarigen was er een overtuigende zege voor Ömer Karaevli op de KWPN’er Hayley. Op de dochter van London was de Turk vijf seconden sneller dan de Sloveen Urh Bauman met Larisal (v. Larimar). Ook met zijn tweede paard de hengst Corragio (v. Conthargos) was Karaevli goed bezig, hiermee werd hij derde. Corragio schafte de Turk aan op de Dutch Sport Horse Sales voor 295.000 euro.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook