Ga naar hoofdinhoud

KWPN verliest terrein op HorseTelex Results Ranking

Exclusief
SBS'er HH Azur pakte van alle internationale springpaarden de meeste WBFSH-puntenFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het KWPN meldt op Facebook trots dat de WBFSH-stamboekrankings er na het eerste kwartaal van 2017 rooskleuriger uitzien dan de eindranking van 2016. Op de eerste stamboekranking van 2017 van de WBFSH staat het KWPN bovenaan in de dressuur, tweede bij de eventing en tweede bij het springen. Op de HorseTelex Results-ranking, waarbij de prestaties van álle internationale paarden van een bepaald stamboek meetellen, komt het KWPN er bij het springen minder goed uit en heeft het KWPN zelfs terrein verloren in de lagere klassen.  

KWPN’ers doen het goed in de dressuur. Zowel op de WBFSH-ranking als op de HorseTelex Results-ranking staat het KWPN bovenaan. Op de WBFSH-ranking zijn het de zes best presterende paarden die de punten binnenhalen en op de HorseTelex Results Ranking heeft het KWPN niet alleen de meeste internationale paarden (498 over de afgelopen twaalf maanden), maar zijn ook de scores voor deze paarden hoger dan die van de concurrerende stamboeken.

KWPN, Hannover en Denemarken

Bij HorseTelex Results worden voor de berekening van de IPV (International Progency Value) namelijk ook de gescoorde percentages meegenomen. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen de Grand Prix, Lichte Tour en deze klassen gecombineerd. In alle categorieën staat het KWPN bovenaan, gevolgd door Hannover en Denemarken.

De afgelopen 12 maanden waren er 172 KWPN’ers actief aan de Grand Prix die samen 425.001 punten verzamelden (goed voor een IPV van 2.470,94), Hannover staat op een tweede plaats met een IPV van 2.307,03 (136 Grand Prix-paarden), gevolgd door Denemarken (2.219,17/53 Grand Prix-paarden). Over alle klassen waren er 498 KWPN’ers internationaal actief, 409 voor Hannover en 155 voor het Deense stamboek.

Klik hier voor de WBFSH-dressuurranking van maart
Klik hier voor de actuele HorseTelex Results-stamboekranking (alleen voor leden)

Belgische stamboeken bovenaan

Zowel op de HorseTelex Results Ranking als op de WBFSH-ranking staan Belgische stamboeken bovenaan. Volgens de WBFSH-berekeningen doet het BWP de beste zaken, gevolgd door het KWPN, Holstein, Oldenburg-International en het SBS.

Het SBS staat op de HorseTelex Results Ranking bovenaan in de 1,60m ranking, de 1,55m ranking en groep 1 (1,50 t/m 1,60m). In de topvijf van de 1,60m ranking volgt het BWP (WBFSH 1), Westfalen (WBFSH 8), Zangersheide (WBFSH 7) en het Holsteiner Verband (WBFSH 3). Het KWPN staat op de 1,60m ranking pas op de zesde plaats.

KWPN ingehaald door het AES

Voorheen maakte het KWPN nog wel de dienst uit in de lagere klassen (1,30-1,45m), maar ook daar heeft het KWPN moeten inleveren nu. In groep 2 (1,40-1,45m) is het KWPN ingehaald door het AES, dat nu met een IPV van 196,81 bovenaan staat. Na het AES volgen BWP en Oldenburg-International  en het KWPN moet het hier doen met plaats 4. In groep 1 (1,30-1,35m) staat het KWPN derde achter BWP en SBS.

Veel verschillen

In de springsport zijn veel verschillen tussen de WBFSH en de HorseTelex Results Ranking, hetgeen uiteraard te maken heeft met de berekeningsmethodes. Waar HorseTelex Results alle internationale prestaties van paarden van een bepaald stamboek laat meewegen, zijn het bij de WBFSH alleen de beste zes paarden die punten kunnen verzamelen.

Klik hier voor de actuele HorseTelex Results Ranking voor stamboeken
Klik hier voor de WBFSH-stamboekranking van maart

Klik hier om meer te lezen over de HorseTelex Results ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “KWPN verliest terrein op HorseTelex Results Ranking

 • een fokker

  Super , let op dat gaan ze wel regelen bij kwpn , Glasgow van merelsnest vdl , en dallas vdl erkennen , en zo komen ze weer bovenaan

 • Mathijs

  Erkennen helpt daar niet aan hoor 🙂 Vrees dat Dallas de ranking ook niet gaat stuwen…

 • Dick de Jong

  @de Fokker, dat zal ze weinig helpen aangezien er wordt uitgegaan van het stamboek waar ze b ij de geboorte zijn aangemeld in dit geval dus BWP.

 • JW

  De trots gaat ze opbreken,al 4-5 jaren zijn de Belgen ons voorbij.
  Ik denk als kwpn anders met de leden omgingen ook goedkoop bleef dan werden meer veulens ingeschreven.
  Laatste jaren werd minder gefokt en elders ingeschreven,uiteraardt dat je dan niet meer mee kan in de top.Erkennen van buitenlandse hengsten kunen ze goed ,en dan weer zeggen onze kwpn er. ZELF SCHULD ALS MEN NIET MET DE FOKKERS PRAAT OF NIET SERIEUS NEEMT.HET SPEL ONS KENT ONS ,DAT WEET NU IEDEREEN,EN STRAFT ZICH NU.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook